İSTANBUL, () BEYLİKDÜZÜ Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in ilanının 91. yıldönümü nedeniyle, Beylikdüzü'ndeki gençleri ve yaşlıları makamında biraraya getirdi. İmamoğlu'nun ziyaretçileri arasında 91 yaşındaki Fatma Uslu da vardı. Uslu, 7 yaşındayken Atatürk'ü gördüğünü belirterek, "Çok heyecanlanmıştım" diye konuştu. 

Başkan Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nı Beylikdüzü’nde en güzel şekilde kutlamak istediklerini de ifade ederek, Cumhuriyet’in 91. yılında gerçekleştirdikleri etkinlikte 1 yaşından 91 yaşına 'Cumhuriyetin çocukları' ile buluşmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Çocuklar geleceğe pırıl pırıl, merakla bakıyorlar. Onlara güçlü bir Cumhuriyet bırakma gerekliliğimiz var. Benim de üstlendiğim en önemli sorumluluk bu” dedi.

Misafirler arasında bulunan 91 yaşındaki Fatma Uslu, Atatürk’ü gördüğü bir anısını paylaşarak “Henüz 7 yaşındaydım. Babam beni bakkala göndermişti. Baktım ki bir adam köşede oturmuş ayakkabı yapıyor. O an Atatürk’ü gördüm. Atatürk adama eğildi. 'Baba ne yapıyorsun?' dedi. Adam, 'Ne olacak kör ile sağıra kaldık' dedi. Ama ben Atatürk’ü tanıdım. Hemen O’na sarıldım. Daha 7 yaşındaydım. Sen Atatürk’sün dedim. Çok heyecanlıydım. Kalbim dışarı çıkacaktı. O da bana sarıldı. Alnımı öptü. Karşıya geçene kadar beni izledi. Koşa koşa babama geldim. 'Atatürk’ü gördüm' baba dedim. Çok mutlu olmuştum” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, konuklarına günün anlamını ifade eden hediyeleri takdim ettikten sonra, etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
(FOTOĞRAF)

Kaynak: dha