ACILI ANNE TEPKİ GÖSTERDİ

Hatay'da, Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3 Şubat 2015 tarihine ertelenmesinin ardından ailesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. İlk olarak konuşan Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, "Hepinize teşekkür ederim, sağ olun, ayaklarınıza sağlık. Bu acıyı Allah göstermesin, ne size ne de çocuklarınıza. Bin 300 kilometre yol gedik. Bu katilden hesap soracağım. Benim oğlum sana ne yaptı. O savcı o hakim bu adaletsiz. Bu ülke adaletsiz. Kim emri verdi. Kim cesaret verdi. Allah kahretsin seni" dedi.

Hatice Cömert'in ardından konuşan ailenin avukatı Hatice Can ise, "Adalet erişimi konusunda bütün davalarda olduğu gibi bu davalarda da yine yanlışlar var. Dava açıldığında iş bitmemekte. Kamu görevlileri olan sanıklar, mağrura çevriliyor. Dava dosyalarını orandan oraya göndererek, onları mahkeme salonuna getirmeye tenezzül etmiyoruz. Adil yargılamayı zedeleyen durumlar oldu. Mahkeme, bir takım istemlerimizi reddetti. Taleplerimizi sürekli kestiğini gözlemledik. Olası kastla bir kişiyi öldüren polis tutuklu değildir. Bununla yetinilmediği gibi Mersin'de ifadesi alınmaya çalışılıyor. Tutuklanmaya ilgili istemlerimiz de reddedildi. Acaba biz adaleti nerede arayacağız. Bu aile ve tüm kamuoyu adaleti nerede arayacağız. Bugünde ne yazık ki en son avukatlar olarak reddi hakim istedik. Yani adalet hala Kaf dağının arkasında. Adalete ulaşmak için mücadelemize devam edeceğiz. Kasket öldüren sanıkların peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Duruşmayı izlemek için Balıkesir'e gelen CHP milletvekilleri de yine, mahkemenin tutumuna tepki gösterdi. Ailenin adalet mücadelesinde yanlarında olacaklarını dile getirdi.

FOTOĞRAF

Kaynak: dha