AVRUPA Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve beraberindeki heyet Kilis’in Öncüpınar Konteyner kentindeki Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.
Türkiye’ye gelen ve dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, beraberindeki heyetle Kilis’e geldi. Mogherini, Kabine Şefi Stefone Manservisi, Kabine Üyesi Anna Vezyroglou, Bölüm Başkan Yardımcısı Sabrine Bellosi, EeAS Türkiye Danışmanı Eleftneria Peztzinidou, İnsanı Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu AB Komiseri Christos Stylianides, kabine üyeleri Sohail Luka, Birim Başkanı ECHO Herve Delphin ve Avrupa Birliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Alp kentte, Vali Süleyman Tapsız tarafından karşılandı.
Vali Tapsız, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda heyete sığınmacılarla ilgili bilgi verdi. Heyet, daha sonra Suriye sınırındaki Öncüpınar Konteyner kentindeki Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha