Silikon Vadisi’ndeki toplantıya Apple,Google, Facebook Twitter, Microsoft ve YouTube’tan önemli isimler katıldı. Facebook ve Google yönetimi görüşmeye üst düzey yetkililer ile katıldığını doğruladı. Ancak bu şirketler, kendilerini görüşmede temsil eden isimlere yönelik herhangi bir bilgi vermedi. Bazı medya kuruluşları Apple’ı bizzat şirketin CEO’su Tim Cook’un temsil ettiğini yazdı.
Görüşmeye Beyaz Saray yönetimindenUlusal İstihbarat Direktörü JamesClapper, Adalet Bakanı Loretta Lynch,FBI Başkanı James Comey, Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Mike Rogers, Başkan Obama’nın Özel Kalem Şefi Denis McDonough ile Beyaz Saray Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco katıldı.
Facebook yönetimi görüşmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda terör ile mücadelede konusundaki politikalarını ve bunları nasıl uyguladıklarını anlattıklarını belirtti. Açıklamada, “Facebook, teröristleri veya terör propagandalarına müsamaha göstermez. Bu paylaşımları farkeder farketmez kaldırmak adına agresif bir şekilde çalışıyoruz.” ifadesine yer verildi.

TOPLANTIDA 4 BAŞLIK ELE ALINDI
Toplantıda aşağıdaki 4 başlık ele alındı:
1. Teröristlerin savaşçı toplama ve takipçilerini radikalize ve şiddet eylemi için mobilize etmelerini nasıl zorlaştırabiliriz?
2. Başkalarının IŞİD’i engelleyecek alternatif içerikleri oluşturmalarına, yayınlamalarına ve artırmalarına nasıl yardım edebiliriz?
3. Teknolojiyi, şiddete giden radikalleşme ve savaşçı bulma yöntemini engelleme ile şiddete giden radikalleşme ile mücadelede yürütülen çabaların ölçülmesine katkı sağlayacak şekilde nasıl kullanabiliriz?
4. Teröristlerin interneti saldırılara olanak sağlamak, eyleme geçirmek, mobilize olmak şeklinde kullanmalarını nasıl zorlaştırabilir ve güvenlik güçleri ile istihbarat birimlerinin teröristleri tespit etmelerini ve saldırıları engellemelerini nasıl kolaylaştırabiliriz?
Editör: TE Bilişim