İSTANBUL, () ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’na bağlı, ABD Dışındaki Amerikan Okul ve Hastaneleri Ofisi (ASHA), Türk kurumlarına inşaat projeleri ve ekipman alımı konularında destek sağlayacak 3 yeni hibe verileceğini açıkladı.
ASHA Direktörü Katherine Crawford, ASHA ortaklıklarına yenilerini ekleyecek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu gibi ortaklıklar yurtdışında nitelikli eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanlarını çoğaltarak, ülkelerin işgücünün artmasına, kitlelerin aşırı yoksulluktan kurtulmasına ve sağlam toplumların kurulmasına olanak sağlıyor” diye konuştu.

Bu yıl toplamda 823 bin dolar hibe verecek olan USAID ASHA programı 1957’den beri Türkiye’deki okul ve hastanelere 44 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yıl ki hibeler İstanbul’da Robert Koleji ve Üsküdar Amerikan Lisesi’ne, Gaziantep’te ise SEV Amerikan Hastanesi’ne katkıda bulunacak.
Türkiye’nin farklı yerlerinde hayata geçirilecek bu projelerin ödeneği rekabete dayalı yıllık hibeleriyle sağlanıyor. Proje ABD dışındaki okul, kütüphane ve tıp merkezlerine doğrudan destek veriyor. Bugüne kadar ASHA yaklaşık 80 ülke ve 270’in üzerinde kurum ile işbirliği yaptı.

Kaynak: dha