TÜRK Deniz Kuvvetleri, NATO, ABD, İngiltere ve Pakistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile 6 - 14 Kasım 2014 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de tatbikat düzenleyecek. Mavi Balina-14 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'na katılacak olan ABD Donanması'na ait, Aksaz Deniz Üssü'nde demirli olan 'USS Cole' fırkateyninin komutanları, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'i makamında ziyaret etti.
Türkiye'nin ev sahipliğinde 6-14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Mavi Balina-14 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'na katılacak olan Amerikan donanmasına ait, Aksaz Deniz Üssü'nde demirli olan 'USS Cole' fırkateyninin komutanları Deniz Yarbay Dennis Farrell ve Amerikan Askeri Ateşesi Deniz Yarbay John E. Anger Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'i ziyaret etti. Kaymakam Yüksel'e geminin isminin basılı olduğu bir şapka ile üzerinde yine geminin kabartma resmi bulunan bir plaket hediye eden komutanlar, daha sonra CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile görüştü.
MAVİ BALİNA-14 TATBİKATI
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, tatbikat, denizaltı savunma harbi, denizaltı harbi ve diğer harp nevilerine yönelik planlama ve icra etme imkanı sağlamayı amaçlıyor. Tatbikata, Türkiye'den üç fırkateyn, iki korvet, dört denizaltı, bir akaryakıt destek gemisi, üç deniz karakol uçağı, üç deniz helikopteri, Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi, ve VLF Bafa (Denizaltı cevapsız yayım istasyonu), Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iki görev uçuşu savaş uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan iki Sahil Güvenlik botu katılacak.
Tatbikata ayrıca, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 kapsamında, Türkiye, ABD, Almanya, Kanada'dan birer, İspanya'dan iki fırkateyn ve toplam altı deniz helikopteri ile ABD Deniz Kuvvetleri'nden bir muhrip ve bir deniz karakol uçağı, Pakistan Deniz Kuvvetleri'nden bir fırkateyn ve bir deniz karakol uçağı, İngiltere'den bir denizaltı, NATO Deniz Komutanlığı / İngiltere'den bir süratli analiz timi, Bahreyn, Bangladeş, Şili, Gürcistan ve Lübnan'dan toplam sekiz gözlemci personel katılım sağlayacak.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha