DURUŞMADA 'UYUYAN SAVCI' TARTIŞMASI
Hatay'da, Gezi Parkı protestoları sırasında başına biber gazı kapsülü isabet eden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davaya, Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, verilen aranın ardından devam edildi. Duruşmanın bu bölümünde de ilk sözü alan Abdullah Cömert'in ailesinin avukatı Hatice Can oldu. Avukat Can, var olan sanıkların zaten kaçırıldığını ve olayın tek bir sanığa indirildiğini, adaletin adalet gibi olması için SEGBİS gibi uygulamaya son verilmesi talebini yineledi.
Duruşma sırasında ise Cumhuriyet Savcısı Baki Çalışkan'ın uyukladığı iddia edildi. Abdullah Cömert'in ailesi ve avukatı buna tepki gösterirken, tartışmalar oldu. Bir izleyicinin savcının uyuklamasını görüntülediği anlaşıldı. Bunu fark eden Baki Çalışkan'ın, mahkeme başkanına bildirmesi üzerine, o izleyici polislerce duruşma salonundan çıkartıldı. Buna tepki gösteren avukatlar da savcının uyumaması için mahkeme heyetinden 'uyarılmasını' istedi.
ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN AVUKAT AĞABEYİ SÖZ ADI
Duruşmada gezi olayları sırasında Eskişehir'de, dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz da katılıp müdahil olarak söz aldı. Kardeşinin davasının güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alındığını ama Muğla'da öldürülen Şerzan Kurt'un davasının ise güvenli diye Eskişehir'e alındığını, bu durumun bile çelişkiyi ortaya koyduğunu söyledi.
Bunun yanı sıra avukat Gürkan Korkmaz, yine kardeşi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü olayına karışanların hepsinin Kayseri'de ifade verdiğini, hukuk tek ise bu olayda da aynısının olması gerektiğini dile getirdi.

BALIKESİR, ()

Kaynak: dha