Kurban Bayramı’nda acemi kasaplar, ellerini kesmekten çelik eldivenle korunacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kasaplar için hazırladığı risk kontrolü listesinde alınması gereken tedbirler içerisinde olan çelik eldiven, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların gözdesi oldu. 200-300 lira arasından satışa sunulan paslanmaz tel ile örgü şeklinde üretilen çelik eldiven Kurban Bayramı’nda acemi kasapların yaralanmalarının önüne geçmiş olacak. Çelik eldiven; bıçak, balta, satır gibi kesici aletlerin de darbelerinden etkilenmiyor.
53 yaşındaki hırdavatçı Recep Şişmek, çelik eldivenin satışına başlandığını belirtti. Eldivenin çelik ve paslanmaz bir örgüden yapıldığını söyleyen Şimşek, “Kurban keserken bıçağı sol elinle tutuyorsun, eti ve bıçağı sağ eline alıyorsun. Tabii ister istemez bıçak eline dokunuyor. Bıçak dokunduğu zaman bu eldiveni taktığın zaman kesinti olmuyor ve elini kesmiyorsun. Bu bir güvencedir” dedi.
Çelik eldivenin fiyatının 200-300 lira arasında değiştiğini belirten Şimşek, “Asya ülkelerinde üretilenler biraz daha ucuz oluyor. Almanya, İtalya malları geliyor genellikle. Çok kullanışlı ve kanunen mecburi bir eldiven. Herkesin alması gerekiyor. Bütün kasapların, etle uğraşan kurumların bunu alıp bunu kullanması gerekiyor” diye konuştu.
Kaynak: iha