Afyonkarahisar Emirdağ' a bağlı Güveçci Köyü ilkokulu öğrencileri, öğle arasında çıkan yemeklerden sebep zehirlendi. Okulun dikkatsizce çıkardığı öğle yemeklerini yiyip, daha sonra da karın ağrısı, ishal ve kusma ile karşı karşıya kalan öğrencilerin durumundan şüphelenen Güveçci Köyü İlkokulu Müdürlüğü, öğrencilere hemen ilk yardımını sağladıktan sonra sağlık ekiplerine haber verdi. İhmalkarlıklarının cezasını ağır da ödeyebilirlerdi. Okula gelen sağlık ekiplerinin zehirlenen öğrencileri Afyonkarahisar'daki Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılması ile iç ferahlatan haberlerin gelmesi de kısa sürdü.

Hastane doktorlarından Turgut Ürey, yetkililere bulunduğu açıklamada, öğrencilerin tedavilerinin yapıldığını, ciddi bir durumun oluşmadığını açıklamalarında beyan etti.

Afyonkarahisar Güveçci İlkokulu öğrencilerinin zehirlenme sebebi ise gıda mühendislerinin yapacağı çalışmalardan sonra belirlenecek. Zehirlenen öğrencilerin durumu, Afyonkarahisar' da gündeme oturdu ve Milli Eğitim Müdürü' de okula gelerek geçmiş olsun dileklerini beyan etti.
Editör: TE Bilişim