Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU, () - BOLU'da, dün alev alev yanan üç katlı ahşap binadan canlarını son anda kurtaran ailenin fertleri yaşadıkları korku dolu anları anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Sobanın parlamasıyla vücudunda yanıklar oluşan Mahmure Gencer'in tedavisi devam ederken, kolları yanan 9 yaşındaki Furkan Gencer ile hafif yanıklarla kurtulan ağabeyi ile babası ise taburcu edildi.
Dün, Aktaş Mahallesi Akıncı Sokak'ta Gencer ailesinin oturduğu evde sobanın parlaması sonucu çıkan yangında ev alev alev yandı. 50 yaşındaki İbrahim Gencer, 48 yaşındaki Mahmure Gencer, çocukları 20 yaşındaki Ercan Gencer ile 9 yaşındaki Furkan Gencer ve evde misafir olarak bulunan bir genç kız, birbirlerine destek olarak alevlerin arasında kurtuldu. Evleri yanan aileye İbrahim Gencer'in kardeşi yuvasını açtı. Kollarında ikinci derece yanık olan Mahmure Gencer'in tedavisi Köroğlu Devlet Hastanesi'nde devam ederken, yanan kolları sargıya alınan Furkan Gencer ile ağabeyi ile babası taburcu edildi.
Hastanede tedavisi devam eden Mahmure Gencer olay sırasında sobanın parlaması nedeniyle işitmede güçlük yaşarken, sobanın parladığını, eşinin kendisini sobanın yanından uzaklaştırdığını söyledi. Yaşadığı şoktan kurtulamayan Mahmure Gencer ağlarken, yanı başında duran İbrahim Gencer eşinin elini tutup ağlayarak, teselli etmeye çalıştı.
Eşinin "Yanıyoruz" diye bağırmasının ardından yanına koştuğunu anlatan İbrahim Gencer, "Yangında çocuklarımla ailemi kurtarmaya çalıştım. O an için canımızdan başka bir şey düşünemedim. Yangının içinden eşimi sürüyerek dışarı çıkarttım. Sonra çocuklarımızı kurtarmaya çalıştık. Çocuklar balkona geçtiler, komşularımızın da yardımıyla onları kurtardık. Buna da çok şükür, can kaybımız yok" diye konuştu.
Ercan Gencer ise üst katta bulunan annesinin çığlığını duyduğunu, ancak yanlarına gidemediklerini söyleyerek, "Kardeşimi ve arkadaşımı alarak balkona çıktım. Kardeşimi pencereden balkona oradan da diğer evin penceresine geçirdim. Orada halı açtılar ve kardeşimi oraya attım. Sonra da kendim aşağıya atladım" dedi.
Amcasının evinden dinlenen Furkan ise yangın sırasında çok korktuğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha