Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ANTALYA’da düzenlenen 51’inci Altın Portakal Film Festivali'nde 6 dalda ödül alan 'Kuzu' filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, soluğu filmi çektiği memleketi Erzincan’da aldı. Ataman filmin altı ödül almasını beklemediğini belirterek, "Bu büyük bir başarı. Bizde portakalları Erzincan’a getirelim istedik. Artık sırada filmin gösterimi var. Bizim için gerçek başarı filmin halkla olan ilişkisidir" dedi.
51’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 6 ödül alan 'Kuzu' filminin yönetmeni beraberinde filmin çocuk oyuncusu 10 yaşındaki Sıla Lara Cantürk ile birlikte babaocağı Erzincan’a geldi. Yönetmen Kutluğ Ataman’ı havalimanında Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya tarafından çiçeklerle karşılandı. Kutluğ Ataman Erzincan’a 6 tane portakal getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bunu bana söyleselerdi emin olamazdım. Ama şimdi gerçekleşmiş olması çok güzel. Festivalde, En iyi film, En iyi kadın oyuncu, En iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi ulusal metrajlı film ve iki tanede Behlül Dal jüri özel ödülünün portakallarını alarak direk Erzincan’a getirelim istedik. Bu başarı sadece bizim değil, bize destek olan ve Erzincan’ın başarısıdır" diye konuştu
Filmin gerçek başarısının 19 Aralık’ta vizyona girdiğinde hep birlikte göreceklerinin altını çizen Kutluğ Ataman şunları şöyledi:
"Biliyorsunuz başarı sadece para ile ölçülmüyor. Yumuşak güç dediğimiz bir güç var. Türk dizileri artık bırakın Ortadoğu’yu Asya Ülkerlerini, Kore’ye, Çine, Güney Amerika’ya kadar gidiyor. Bunun hem kültürel, hem siyasi hem de ekonomik olarak çok büyük getirisi oluyor. Aynı şeyi Dünyada şehirlerde yapıyor. Erzincan’ı tanıtırsak eğer ve buna devam edersek ilerde işlerimiz burada çok daha kolay gider diye düşünüyorum."
KUZU ÇOK GÜZEL BİR FİLM OLDU
Yönetmen Kutluğ Ataman, 'Kuzu' filmi hakkında fazla ipucu vermek istemediğini belirterek, "İnsanlar merak etsinler, gitsinler ve görsünler. Ama şu kadarını söyleyeyim. Oğlunun sünnet düğünü için bir kuzu koyun bulmaya çalışan annenin hikayesi ile başlıyor. Çok komik bir film. Ben bu kadar komik olacağını beklemiyordum. İnsanlar Almanya’da, Mogolistan’da, Kore’de gösterdim. En son Antalya’da ilk defa Türk seyircinin karşısına çıktı. Eski Türk filmlerinde olduğu gibi kuzu filminin çok sesli vokal bir seyircisi oluştu. İnsanlar sürekli gülüyor, korkuyorlar, üzülüyorlar, vah vah diyenler, kahkahalarla gülenler oluyor. Böyle bir film oldu" dedi.
Filmde Behlül Dal Jüri Özel Ödülü olan Erzincanlı küçük oyuncu Sıla Lara Cantürk ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu ödülü aldığım için çok heyacanlıyım. Bu ödülü memleketime armağan ediyorum. İlk filmimdi, ilk deneyimimdi. Beni Berlin’e ve Antalya’ya götüren yönetmenim Kutluğ Ataman’a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha