Mersin ilinin Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'nde acı veren bir olay yaşandı. Mersin ilinin Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'nde anne ve babası iş aramaya çıkan 4 aylık bebek evde bir başına kaldı. Annesi bebeğini babasına emanet iş aramaya çıkmıştı fakat babası da akabinde bebeği bir başına evde koyup iş aramaya çıktı. Ekmek parası, geçim derdi derken olan 4 aylık Damla'ya oldu. İlknur A. 4 aylık kızı Damla'yı eşi Yıldırım A'ya bırakıp çıkıp gitti ve eve geldiğinde Damla A.'yı hareketsiz yatarken buldu. Küçük bebek hareketsiz öylece yatıryordu. Yıldırım A. koşup eş dosttan yardım dilendi ama artık her şey için çok geçti. Minik yavrucak anne ve babasının ihmalkar davranışı yüzünden hayata veda etmişti. Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'ndeki hanesinden çıkan anne İlknur A. 4 aylık kızı Damla'yı eşi Yıldırım A'ya bıraktı. Baba Yıldırım A'nın da bir zaman akabinde bebeği evde bırakıp gittiği ileri sürüldü.
Akşam saatlerinde eve dönen Yıldırım A. kızı Damla'nın beşiğinde hareketsiz yattığı ayrım edince yakında oturmuş olan kayınpederinin evine giderek yardım talep etti . Eve giden bebeğin dayısı Murat Erseçkin yeğenini denetim ettikten akabinde polise ve 112 Acil Servis haber verdi.
Eve gelen sıhhat ekipleri bebeğin öldüğünü saptadı . Polis ekipleri, evde bir zaman görüştükleri baba Yıldırım A. ile olaydan habersiz eve dönen anne İlknur A'yı tutukladı .
Olay yerinde gercekleşen incelemenin ardından bebeğin cenazesi otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Murat Erseçkin, gazetecilere yapmış olduğu duyuruda , haberi alır almaz eve koştuğunu ve bebeğin durumunu denetim ettiğini belirtti .
Baba Yıldırım A'nın sabah saatlerinde ağlamaya başlayan kızına biberon verdiğini ifade eden Erseçkin, bunları belirtti : "Çocuğun annesi sabahleyin iş aramaya gitmiş. Babası ise saat 10.00'da biberonu çocuğun ağzına verdikten akabinde iş dolayısıyla birisi aramış o da dışarı çıkmış. Bildiğim kadarıyla, saat 18.00'de eve gelen baba çocuğu cansız biçimde görür görmez bize geldi. Ben çocuğu gördüm, gözleri aleni biçimde ağzında köpüklerle vefat etmiş. Biberonla sütü içtikten akabinde kusmuş o da boğazına takılmış ve boğulmuş herhalde."
Bu arada, İlknur ve Yıldırım A. çiftinin 3 yaşında Yağmur adında bir kızlarının daha olduğu ve gün içerisinde gün boyunca dedesinin beraberinde olduğu öğrenildi.
4 aylık bebek ölü bulundu
Editör: TE Bilişim