ANKARA'nın Altındağ ilçesinde eşinden 10 yıl önce boşanan 46 yaşındaki Gültane Özdemir, uyuşturucu satıcılarının tuzağına düşüp madde bağımlısı haline gelen 26 yaşındaki oğlu Gökhan Memiş ile birlikte dram yaşıyor. Zor durumda kalan anne Özdemir yetkililere seslenip, oğlunun uyuşturucu bataklığından kurtarılmasını isterken, bulamadığında krize girip saldırganlaşarak evde kırmadık eşya bırakmayan Gökhan Memiş de içine düştüğü bu bataklıktan kurtulmak istediğini belirtti.

Son aylarda içne düştüğü uyuşturucu bağımlılığının daha da arttığını belirten Gökhan Memiş, "Artık bu bağımlılıktan kurtulmak istiyorum. Aileme de bana da attık sıkıntılar vermeye başladı. Bilmiyorum nedenini, ama hayattan bağlantım kesildi. 10 yıldır bunun peşinden koşturuyorum. Artık ben bırakmaya çalışıyorum, ama o benim peşimden koşturuyor. Demetevler'de bulunan ANATİM'de yattım. Bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarına baktım. Annemle Altındağ Belediyesine gittik, bana yardımcı olmaya çalışacaklarını, İstanbul'da deri altına yerleştirecekleri bir çiple madde bağımlılığı isteğini en aza indireceklerini belirttiler. Bunun için sıra verdiler, ama 3 ay geçmesine rağmen bir sonuç elde edemedik. Kendi imkanlarımla bu bağımlılıktan kurtuluş çarem yok. Kim kurtaracaksa, gelsin kurtarsınlar. Biz buradayız, ölüyoruz, kalıyoruz. Tüm yetkilerden madde bağımlılığından kurtulmak için yardım bekliyoruz. Bana yardımcı olsunlar. Hiç bir sosyal yaşantım kalmadı. Askerden geldim geleli madde bağımlısı olarak yaşıyorum. Arkadaşlarımın boy boy çocukları oldu. Ben ise uyuşturucu temin etmek ve bulmak için koşturuyorum" dedi.

Babasından kalan 2 odalı gecekonduda aldığı 250 TL'lik yetim maaşı ile geçinemeyen anne Gültane Özdemir ise, temizlik işlerine giderken, belediyeden kömür ve yiyecek yardımı alıyor. Uyuşturucu satıcılarının tuzağına düşüp, 10 yıldır madde bağımlısı olan oğluna para yetiştiremez olduğunu belirten anne Özdemir, yetkililerin seslerine kulak vermelerini bekliyor. Uyuşturucu bulamadığında krize girip, evde kırmadık eşya bırakmayan oğlu Gökhan'ın da bu bataklıktan kurtulmak istediğini belirten anne Özdemir, "Ben gündelikçi olarak temizlik işlerine gidiyorum. Aldığım para belli. Ama oğlumun uyuşturucu alması için para yetiştiremiyorum. Alamadığım zaman eşyalara, kendisine ve bana zarar veriyor. Gece yarısı para bulmam için beni konu komşuya gönderiyor. İnsan oğlundan korkar mı? Ama ben korkar oldum. Hem sağlığı bozuldu diye korkuyorum, hem de kötü bir şey yaşanmasından korkuyorum. Oğlumun sağlığına kavuşması için tüm yetkilerden yardım eli bekliyorum, çaresizliğime yardımcı olun" diye feryat etmeye devam ediyor.



FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha