Elazığ’da kızının organlarını bağışlayan aileye, Vali Ömer Faruk Koçak tarafından plaket verildi. En acı plaketi alan anne Sultan Ergenç, gözyaşları arasında tek isteğinin organ nakli bekleyen hastalara tüm annelerin yardımcı olması olduğunu söyledi.
Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 31 Aralık 2013 tarihinde yılbaşı gecesi trafik kazası geçiren ve 3 gün yaşam savaşı verdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki Gülşen Ergenç’in organlarını bağışlayarak 3 kişiye hayat veren anne Sultan ile baba Galip Ergenç’e plaket verdi. Plaketi, Vali Koçak’ın elinden alan hemşire emeklisi anne Sultan Ergenç gözyaşlarını tutamadı. Ağlayarak konuşan anne, "Tüm anneler duyarlı olsun. Böyle organ bekleyen, nakil bekleyen hastalara yardımcı olsunlar, kimseyi darda bırakmasınlar. İsteyeceğim tek şey bu" dedi.
İnsanların hayatını kurtarmak için organ bağışını yapabilme cesaretini, metanetini ve yüksek insanlık değerini gösteren aileye teşekkür eden Vali Ömer Faruk Koçak, "Organ nakli ile ilgili ülkemizde 28 bin 130 organ nakli bekleyen hastamız var. Hayati risk taşıyan herhangi bir organ bağışı olmadığı takdirde yaşama riski bulunan insanımız var. Organ yetmezliği nedeniyle her yıl bin 700 hasta hayatını kaybediyor. 12 ili kapsayan bölgede 2014 yılında bin 400 beyin ölümü gerçekleşmiş hastamız var ve bunlardan sadece 305 kişi organlarını bağışlamış. Nakil merkezinde kayıtlı 252 karaciğer, 750 de böbrek nakli bekleyen hasta var. Ancak ilimizde 2014 yılında 176 kişi organ bağışı yapmış" şeklinde konuştu.
"EVLAT ACISI KOLAY DEĞİL"
Çocuklarının organlarını bağışlayarak 3 kişiye hayat veren Ergenç ailesine teşekkür eden Vali Ömer Faruk Koçak, "Merhum kardeşimiz, Gülşen Erdinç yılbaşı gecesi bir trafik kazası sonucu 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybediyor. Ama ailesi kendi çocuklarını kaybetmenin acısını yaşarken, başka insanların hayatını kurtarma sorumluluğunu da ihmal etmiyor. Kardeşimizin organlarının bağışlanması sonucu Diyarbakır’da ve Malatya’da 2 kardeşimiz böbrek nakli ile Elazığ’da da yine karaciğer nakli bekleyen bir kardeşimiz hayata dönüyor. Allah kimseye vermesin, ateş düştüğü yeri yakar. Evlat acısı, kolay katlanacak bir acı değil. Ben tekrar başsağlığı diler, bu acının üstesinden gelip, başka insanların hayatını kurtarmak için organ bağışını yapabilme cesaretini, metanetini ve yüksek insanlık değerini gösterdikleri için kendilerini tebrik ediyorum. Bizim yapabileceğimiz, yapmış oldukları kadir şinaslığı tebrik etmektir. Diğer insanlarımıza örnek olmaktır. Başka insanların hayatlarını kurtarmak için örnek olmaları, yoksa plaketin onun dışında başka bir önemi yoktur" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha