Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da 1 günlük iş bırakma eylemi yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) üyesi öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Eylemde ortaöğretimde türbanı serbest bırakan düzenleme de pankartlarla protesto edildi.
Eğitim- Sen üyesi öğretmenler sabah saatlerinde Tonguç Caddesi'nde toplanmaya başladı. Sayıları 1000'e ulaşan Eğitim- Sen üyeleri, buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin uzaktan takip etmeyi tercih ettiği eylem boyunca öğretmenler sloganlarıyla AK Parti iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi.
Ortaöğretimde türbanı serbest bırakan Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelik değişikliğine yönelik tepkiler de dövizlere yansıdı. Öğretmenler, 'Başörtüsü özgürlük değildir', 'Eğitim sorunlarını başörtüsü gizleyemez', 'Din ve inanç istismarına son' yazılı pankartlar taşıdı.
Eğitimciler yürüyüşün ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim- Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk'ün okuduğu açıklamada, "Doğrudan inanç istismarı şeklinde gündeme getirilen her lisede mescit açılmasının zorunlu hale getirilmesi ve son olarak kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bütün okullarda başörtüsünün serbest bırakılması okullarda velileri ve öğrencileri karşı karşıya getirecek uygulamalar olarak dikkat çekmektedir. İktidarın bir sonraki hedefi karma eğitimi tamamen ortadan kaldırmaktır" ifadelerine yer verildi.
Antalya'da öğretmenlerin eylemi olaysız sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha