Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat seçtiği Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nin (DTCF) ilk öğrencilerinden Prof. Dr. Halil İnalcık’ı ziyaret etti.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bilgi Hizmetleri ve Yayınevi Koordinatörü Prof. Dr. Doğan Atılgan ile birlikte anlamlı bir ziyarette bulundu. Rektör Erkan İbiş ve Atılgan, Ankara Üniversitesi’nin kuruluş talimatını veren Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi seçtiği ve Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nin ilk öğrencilerinden olan Prof. Dr. Halil İnalcık’ı ziyaret etti. DTCF Tarih Bölümü’nün 31 numaralı ilk öğrencilerinden olan Prof. Dr. İnalcık, Bilkent Üniversitesi’ndeki çalışma ofisinde gerçekleşen buluşmada duygu dolu anlar yaşadı.
Rektör Erkan İbiş ziyarette İnalcık’a Ankara Üniversitesi yayınlarından çeşitli armağanlar sunarak, İnalcık’ı 2015 yılı Ankara Üniversitesi çınarları için düzenlenecek törene davet etti. Daveti memnuniyetle kabul ettiğini belirten İnalcık, törende bir de konuşma sözü verdi. İnalcık, ziyaretin anısına yeni yayınlanmış eserlerinden imzalayarak Rektör Erkan İbiş’e armağan etti.
Kaynak: iha