Cem ULUCAN/AYDIN, () - TÜRKİYE Kamu- Sen Aydın Şubesi üyeleri, hükümetten, çalışan ve emekli maaşlarına yüzde 12 zam yapılmasını talep etti.
Türkiye Kamu-Sen Aydın İl temsilciliği üyesi bir grup, Efeler ilçesi Sevgi Yolu'nda zam talebinde bulundu. Ellerindeki pankart ve sloganlarla hükümeti protesto eden grup, zamların bazı meslek gruplarıyla sınırlandırılmasına tepki gösterdi. Eyleme Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların başkanları da destek verdi. Toplu sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına 1155 lira, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapıldığını hatırlatan Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, "Hakim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Ama bizim talebimiz, bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir. Demek ki istenildiğinde toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkılabiliniyor. Enflasyon hedefini yüzde 5.3'den yüzde 9.4'e yükselttiniz. Bazı kesimlere zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Siz hala kendinize 'Adil' mi diyorsunuz? Biriken ekonomik sorunlarının çözülmesini istiyor ve yüzde 12 ek zam talep ediyoruz" dedi.
Yapılan toplu iş sözleşmesinde Memur-Sen'in tavrını da eleştiren Devli, "Malum konfederasyon nedeniyle memur maaşları hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı. Toplu ihanete imza atan konfederasyon durumdan memnun. Tarih böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi. Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi. Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir. Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Kaynak: dha