Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'da Türk Eğitim- Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler iş bıraktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto eden öğretmenler, "Sözleşmeli kölelik istemiyoruz" sloganı attı.
İlk olarak Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler Sevgi Yolu'nda toplandı. Öğretmenler adına basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli okudu. Rıdvan Naci Devli, yandaş yönetici atamalarına hayır demek için, sendikanın taleplerinin yerine getirilmesi için, Milli Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını almak için, taşeronlaşmaya karşı durmak için, özel okulları teşvik edip imkansızlıklarla cebelleşen devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapıldığı için, öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının kaybettiği itibarları için, daha demokratik eğitim için alanlarda olduklarını söyledi. Basın açıklamasının ardından öğretmenler olaysız dağıldı.
İş bırakan Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler de farklı zamanlarda Sevgi Yolu'nda toplanıp, basın açıklaması yaptı.

FOTOĞRAFLI
 

 

Kaynak: dha