Olay Hamidiye Mahallesi, Ferman Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki iki binanın üst tarafında, inşaatın önünde bulunan toprak yığını, henüz belirlenemeyen bir nedenle kaydı. Kayan toprak, istinat duvarı olmaması nedeniyle alt taraftaki iki binanın üzerine yığıldı. Toprağın bir kısmı da iki bina arasına aktı.

İhbar üzerine olay yerine polis, zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Zabıta ve polis ekipleri iki binada yaşayan vatandaşları tahliye etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise toprağın daha fazla kaymaması için çalışma başlattı. Her iki bina da tedbir amacıyla zabıta ekiplerince mühürlendi.

"İNŞAAT 4 AY ÖNCE BAŞLADI"

Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan bir vatandaş, inşaatın 4 ay önce başladığını belirterek, “Önce bir çatırtı duyduk. Biz üst kattan geliyor zannettik. Baktık ki toprak kaymış. Şu an için herhangi bir zararımız yok. Zaten hemen tahliye ettiler. Bizim tarafta istinat duvarı var ama, toprak kayan yerde duvar yok. Toprak altında kalan yok dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
Editör: TE Bilişim