Balıkesir' de hususi aracını kullanmakta iken fenalaşan 63 yaşındaki İl Sağlık Eski Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan, olay mahalindeki elektrik direğine çarpıp durabildi. Doktora ilk müdahalesini bir esnaf yaptı ve herkesin hayatını kurtaran doktorun bu kez hayatını kurtardı.

İddiaya göre,  Dr. Mehmet Çalışkan bugün saat 16.00’da civarında, 10 V 6030 plakalı BMW marka otomobiliyle Anafartalar Caddesi’nde geldiğinde,direksiyon hakimiyetini sağladığı sırada fenalaştı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden Çalışkan, trafo direğine çarparak durabildi. Elektrik direğinde büyük gürültüyle patlamalar oluştu ve bölge elektriği kesildi. Anafartalar caddesinde vuku sırasında bulunan vatandaşlar, hava yastığının açılmasıyla otomobilinde sıkışan baygın haldeki Dr. Çalışkan’ı güçlükle araçtan çıkardı. Çenesi kilitlenen ve dili soluk borusunu tıkayan Çalışkan'a ilk müdahaleyi yapan çevredekiler, bir esnafın getirdiği kaşıkla müdahale de bulunup ağzını açtı. Nefes borusunu tıkayan dili öne çekilen Çalışkan, ölümden kurtarıldı. 

Olay yerine çağrılan 112 ambulans ekibi eşliğinde Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dr. Mehmet Çalışkan’ın tedaviye alındığı ve sağlık durumununda bir hassasiyet olmadığı da belirtildi. Tansiyon ve şeker hastası olan Dr. Mehmet Çalışkan’ın kazayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Görgü tanıkları, otomobilin hızla kaldırıma çıktıktan sonra trafoya çarparak durabildiğini belirtirken, kaldırımda o an hiç kimsenin olmamasının büyük bir faciayı önlediğini söyledi.
Editör: TE Bilişim