İSTANBUL, () BASIN KONSEYİ'nce yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli temasları sırasında, ziyaret ettiği bir cemevine, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi muhabirlerinin alınmadığı belirtilerek, "Gazetecilere yönelik, akreditasyon uygulamaları sınırları aştı. İbadethanede bile, gazetecilerin ayrımcılığa uğramasını, kabul edemeyiz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başbakan Davutoğlu’nun ayrımcılığın ortadan kalkacağına dair mesajlar verdiği cemevinde, gazetecilerin Başbakanlık yetkilisi olduğu iddia edilen kişi ya da kişilerce içeri alınmaması, kabul edilemez. Bu bir ayrımcılıktır. Üstelik başbakanlık görevlilerin aldığı bu kararın, cemevi yönetimine ait olduğunun söylemesi ve muhabirlerin 'sakıncalı' gösterilmesini anlamakta zorlanıyoruz.

Cemevi yöneticilerinin, başbakanlık görevlilerinin aksine böyle bir ayrımcılığa karşı olduklarını söylemelerini de, önemsenmesini bekliyoruz. Gazeteciye başka sıfatlar yakıştırmanın gereği yoktur. Gazeteci, kamuoyunu bilgilendirmek için çalışır. Halkın, gözü kulağı olan gazetecilerin, kör ve sağır edilmelerini reddediyor, bu ayrımcılığa biran önce son verilmesini bekliyoruz."
 
 

Kaynak: dha