İSTANBUL, () BASIN Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve beraberindeki Yüksek Kurul Üyeleri, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ı ziyaret ettiler.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, 3.kez İstanbul Barosu Başkanlığı’na seçilen Kocasakal’ı kutlayan Başkan Türenç ve Basın Konseyi heyetinin, İstanbul Barosu’nun Basın Konseyi ile işbirliği yapması konusunda hemfikir olduğu belirtildi.  Kurul Üyeleri Orhan Birgit, Turgut Kazan, Başar Yaltı, Bahattin Yücel, Oktay Duran ile Oktay Huduti'nin katıldığı ziyarette; ifade ve basın özgürlüğü, hukukun bağımsızlığı, özgürlükler ile insan haklarının geldiği noktaya dikkat çekildi.
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, “2014’ün çok zor bir yıl” olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Özgürlüklerin yok olduğu bir Türkiye’yi kabul edemeyiz. Özgürlüklerin en başında; ifade, düşünce ve basın özgürlüğü gelmektedir. Türkiye’nin, bugün bu konuda, sıkıntılar yaşadığını görmekteyiz. Basın Konseyi’nin yapısının içinde, Baro temsilcilerinin yerini çok önemsiyoruz. Hukukçu bakışıyla özgürlüklerin ve etik değerlerin yaşaması için, titizlikle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da, bilindiği gibi Yüksek Kurul Üyemiz’dir. Kocasakal’a, 3. döneminde de başarılar diliyoruz. Ve özgürlükler için, birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz.”
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da, Basın Konseyi heyetine teşekkür ederek, “İstanbul Barosu hukukçuları ve Basın Konseyi, birlikte daha etkin çalışmalar yaparak özgürlüklere sahip çıkacaklardır” dedi.

Ziyaret, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a, Basın Konseyi rozetini takmasıyla son buldu.

(FOTOĞRAF)


 

Kaynak: dha