Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - BAZI mahalleleri doğalgaza kavuşan Zonguldak'ta Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, hava kirliliğinin önüne geçmek için halkı, binalardaki doğalgaz bağlantılarını yaptırmaları konusunda uyardı.
Kentte, 29 Ağustos 2012'de başlanan doğalgaz çalışmaları kapsamında daha önce Bahçelievler, Çaydamar, Terakki, Yayla, Karaelmas, Tepebaşı ve Meşrutiyet Mahalleleri'nin bir kısmına doğalgaz verilmesinin ardından bugün de Bahçelievler Mahallesi'nin Işık Yönder ve Mehmetçik Caddeleri'ne doğalgaz verildi.
Düzenlenen törende konuşan Akmercan Batıkar Doğalgaz Zonguldak Bölge Müdürü Bekir Selçuk, 7 mahalleye doğalgaz ulaştırdıklarını, şu anda 815 aboneleri olduğunu söyledi. Selçuk, "Bahçelievler Mahallesi'nde bazı sokaklarda son aşamaya geldi çalışmalar. Aralık ayının sonuna kadar tamamına doğalgaz vereceğiz" dedi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise verdikleri sözleri tek tek yerine getirerek şehri yaşanabilir, oturabilir bir kent haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Hava kirliliğinin Zonguldak'ta yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Akdemir, şöyle dedi:
"Biz bu yüzden doğalgazı ön planda tuttuk. Yağmur, çamur demeden arkadaşlara talimat verdik ve Bahçelievler Mahallemizi doğalgaza kavuşturduk. Arzum bu mahallelerde oturanların evlerindeki sistemi doğalgaz sistemine geçirerek daha temiz bir hava oluşturmaları. Özellikle doğalgazın kullanımıyla kadınların çok rahat edeceğine inanıyorum. Çok temiz bir ortam bulacaklarını ümit ediyorum. Onların bu konuya dikkat etmesini istiyorum. Aralık ayının sonuna kadar evlerinin sistemini yenilenmesi hem kendileri için hem Zonguldak için çok önem arz edecek. 'O komşu yaksın, o komşu alsın, ben onu izleyeyim, göreyim ondan sonra alırız' düşüncesi var. O zaman sisteme hiç ayak uydurmamış olacağız. Herkes doğalgaza sahip çıkmalıdır. Hiç tereddüt etmeden bu sistemi kullanalım. Büyük faydasını göreceğiz."
Başkan Akdemir, 2017'nin sonunda kentin tamamına doğalgaz vermiş olacaklarını söyledi. 

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha