TÜRKİYE'de yüzde 23.4 oranıyla işsizliğin en fazla olduğu il olan Batman'da, Toplum Yararına Programlar kapsamında kamu kurumlarına alınacak 560 geçici işçi için 4 bin 156 kişi başvuruda bulundu. Kura çekiminin yapıldığı 750 kişilik Atatürk Spor Salonu'na başvuru yapanların hepsi de gelince izdiham yaşandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 23.4 oranıyla işsizliğin en fazla olduğu il olan Batman'da İşkur, Toplum Yararına Programlar kapsamında kamu kurumlarına 560 geçici işçi almak için kadro açtı. Erkeklerin 35, kadınların ise 19 yaş üstünde başvuru yapabileceği 560 kişilik işe 4 bin 156 kişi başvurunca bugün Atatürk Spor Salonu'nda kura çekimi yapıldı. Spor müsabakalarında bugüne kadar hiç dolmadığı görülen 750 seyirci kapasiteli salona başvuruda bulunan 4 bin 156 kişi de gelince izdiham yaşandı.
Batman İşkur Şubesi yetkilileri ile 4'üncü Noter görevlilerinin huzurunda çekilen kurada işsizler büyük heyecan yaşadı. Ayrı ayrı oturan kadın ve erkeklerden bir bölümü, kameraları görünce yüzlerini kapattı. İsimlerinin çıkması için dua eden işsiz 8 çocuk babası 55 yaşındaki Ahmet Bingöl, "Büyük umutla ismimi İşkur'a yazdırdım. Çok da umutlu değilim. Fakat bir şans çıkar diye bekliyorum. 8 ay süreli de olsa en azından işsizlikten bir süre uzaklaşacağım. Kura uygulaması yerinde bir karar. Bu iş de 8 aylık piyango gibi" dedi.
Kurada adı çıkan 40 yaşındaki Ayşe Baldemir, üniversite mezunu olduğunu ve bir umut için kuraya katıldığını belirterek, "İşsizdim. Tek umudum Toplum Yararına Programı kapsamındaki bu alımlardı. Kurada ismim çıkmasaydı, başka kente gidip çalışmak zorunda kalacaktım. Aileme maddi katkıda bulunmak zorundayım. Okuyan kardeşlerim var. Üniversiteyi bitirdiğim halde iş bulamadım. Umudum bu kadrolardı. Geçici de olsa ismimim kurada çıkmasına çok sevindim" diye konuştu.
İşkur Batman Şube Müdürü Besim Eviz, kurum ve kuruluşlar arasında kentte ilk alımların Milli Eğitim Müdürlüğü'nden başlandığını ifade ederek, "Eğitim yuvalarında hizmetli sıkıntısını gidermek için alımlarda önceliği milli eğitime verdik. Diğer kurum ve ilçelerin alımları da hafta içinde yapılacak. Batman ve ilçelerinde Toplum Yararına Programlar kapsamında 2 bin kişinin alımı hedefleniyor. Bazı şaibeleri önlemek için kura yöntemine başvuruldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha