Manisa’da sabah saatlerinde kahvehanesini açmak için evden çıkan 39 yaşındaki İbrahim Oğuz, gördüğü manzara ile şoke oldu. Kahvehanesini içerisindeki eşyaları ile birlikte yıkıldığını gören Oğuz, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine yıkım süresi vermediği gerekçesiyle eylem yaptı.
Manisa’nın tarihi güzelliklerinin ve dokusunun ön plana çıkması için kamulaştırma çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler İlçesi İshak Çelebi Mahallesi’nde bulunan Tarihi Ulu Cami’nin hemen yanı başında bulunan 400 yıllık olduğu iddia edilen tarihi kahvehaneyi yıktı. Kahvehanesini sabah saatlerinde açmak için evden çıkan kahvehane sahibi İbrahim Oğuz, gördüğü manzara ile şoke oldu. İçerisinde eşyaları ile kahvehanesi yıkılan İbrahim Oğuz, belediye önüne gelerek eylem yaptı. 20 yıldan beri tarihi kahveyi işleten İbrahim Oğuz, “Ulu Cami önündeki kahvehane benimdi. Kahvehaneyi eşyalarımla birlikte yıktılar. İnsan müsaade etmemiz mi eşyalarımı almak için? Bugün sabah yıkıldı. Biz yıkıma karşı mı geldik? Ekmeğimizi aldınız elimden. 3 gün beklemediler. Süre verdiler dün boşaltın dediler. Bugün yıkmışlar. Bırakmadılar eşyalarımı toplayayım. Büyükşehir belediye başkanına daha önce dava açtım yine açacağım. Eylemimi Belediye Başkanı Cengiz Ergün benimle konuşana kadar her gün evinin önüne gideceğim ve de her gün belediye önüne gelip eylem yapacağım” dedi.
İbrahim Oğuz ‘Belediye başkanımız ocağın yıkılsın. Seni Allah’a havale ediyom’ yazılı pankart ile dikkat çekerken, belediye güvenlik görevlisi elemanlarının müdahalesi ortamı gerdi. Gerilen ortam polislerin araya girmesi ile yatıştı. Eylem sonrası mahallelilerin yardımı ile Oğuz, enkaz altında kalan eşyalarını çıkarmaya çalıştı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
Kaynak: iha