İstanbul' un en nezih semtlerinden biri Beyoğlu, akşam saatlerinde meydana gelen patlama ile panik dolu anlar yaşadı.  BEDAŞ' ın   ’indirici trafo sisteminde meydana geldiği anlaşılan patlama ertesini yangına bıraktı. Yangın nedeniyle bölgede yoğun duman oluştu. Trafodaki patlama nedeniyle Beyoğlu’nda birçok yere elektrik verilemiyor. 

İstanbul Beyoğlu nda BEDAŞ’a ait elektrik dağıtıcı trafo merkezinde saat 14.30 sularında patlama oldu. Patlama nedeniyle trafoda geniş çaplı bir yangın çıktı. Alev alev yanan trafo nedeniyle çevrede yoğun duman oluştu. Patlamayı görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına ilk müdahalesini yapan itfaiye ekipleri, bir saatlik bir çalışma ile yangını kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri su hortumunu değiştirirken basınçlı su çevreye fışkırdı. Yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken iki park  halindeki araçta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen ekiplerin çalışmalarının devamında söndürülen trafo yangını, maddi kayıpla atlatılırken, Beyoğlu civarında elektrik kesinti de mahalle sakinlerini üzdü.  Evliya Çelebi Mahallesi Muhtarı Naim Yıldırım, "Burası elektrik kurumunun güç düşürücü istasyonu. Taksim, Okmeydanı ve Kasımpaşa’nın gücünü düşürüyor. Zaman zaman küçük patlamalar oluyordu. Ama bu seferki daha büyük bir patlama oldu ve yangın çıktı" dedi.

Murat Rençber isimli görgü tanığı, “Sadece patlamayı duyduk olay yerine gittik. Yangını gördük. Pikap bir araç yandı. İndirici trafo patlamış. Bütün trafoların bir üst merkezi. Yaralanma yok ama maddi hasar var.” dedi.



Editör: TE Bilişim