Muğla ilinin Bodrum İlçesi'nde, bir gün evvel gece geç saatlerde 33 kaçak mülteciyi taşıyan lastik bot batma tehlikesi atlattı.. Sahil Güvenlik güçlerinin devriye dolaşırken fark ettikleri 8 metrelik ve üstünde 33 çaresiz şahsın bulunduğu lastik bot kurtarıldı. Lastik botun kurtarılmanın peşinden kısa müddet sonra batmış olduğu aktarıldı.

Akyarlar Mahallesi açıklarında Türk Karasuları'nda bir gün evvel (Çarşamba) saat 23.30 sıralarında yaşanmış olan olayda, Turgutreis Limanı'nda konuşlu TCSG 11 ve TCSG Saget 27 botları, devriye görevi esnasında bir bot fark etti.

Güvenlik güçlerinin yanına gittiği ortalama 8 metrelik lastik botta kaçakların bulunduğu ve botun su aldığıı belirlendi Uluslararası sulara yakın bölgede yaşanmış olan olayda, motor arızası yapmış olduğu anlaşılan ve akıntı ile sürüklenen bottaki kaçaklar hızlıca sahil güvenlik botlarına alındı.

Üzerlerinde can yelekleri giyilmiş halde çaresizce bekledikleri su alan bot içinden kurtarılan kaçaklar Turgutreis'e getirildi Kaçakların sahil güvenlik botuna alınmasından kısa bir müddet sonrasında lastik botun batmış olduğu öğrenildi.

Belden aşağıları ıslak olan Suriye uyruklu 6'sı kadın, 1'i çocuk toplam 33 şahıs Turgutreis Sahil Güvenlik Karakolu'nun bulunmuş olduğu alandan karaya çıkarıldı.

Kaçaklardan 3'ünün daha ilkin bir başka umuda yolculukta gene yakalandığı anlaşıldı Kaçakların sağlık kontrolünün peşinden jandarma güçlerine teslim edileceği, daha sonrasında Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne gönderileceği öğrenildi.

Olayla alakalı soruşturma başlatıldı. Bodrum'da geçen 17 Mart'ta kaçakları taşıyan teknenin batması neticesi altı şahıs ölmüş, 2 şahıs ise kaybolmuştu. Aynı gün kaybolan 2 şahıs aranırken gene su alan lastik bot içinden 46 kişilik başka bir kaçak göçmen grubu kurtarılmıştı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bir gün evvel gece geç saatlerde 33 kaçak göçmeni taşıyan lastik bot batma tehilkesi geçirdi Sahil Güvenlik ekiplerinin devriye dolaşırken fark ettikleri 8 metrelik ve üstünde 33 çaresiz insanoğlunun bulunduğu lastik bot kurtarıldı Lastik botun kurtarılmanın peşinden kısa müddet içinde batmış olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilişim