Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde Kobani'de yaşanan PKK ve IŞİD arasındaki çatışma bahane edilerek, Türk bayrağına ve Atatürk büstlerine yapılan saldırıları protesto eden bir grup, bayrağa saygı yürüyüşü düzenledi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan bir grup, Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı eşliğinde yürüyüş yaparak, Kobani eylemleri sırasında Türk Bayrağı ve Atatürk büstlerine yapılan saldırıları kınadı. Yürüyüşe, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, CHP Gençlik Kolları, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İşçi Partisi destek verdi. Grup üyeleri, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk'e uzanan eller kırılsın", "Türk-Kürt kardeştir, Amerika kalleştir", "Atatürk gençliği görev başında" sloganları attı. "Bayrak yürekte, Atatürk bilinçte", "Vatan mücadelesinde liseliler hep bir adım önde" yazılı pankartlar taşıyan grup Tepecik Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına ortak basın açıklamasını okuyan TLB Bodrum İlçe Başkanı Melih Çetin, "Türkiye'nin topraklarını bölmek isteyen, yalnızca bölücü terör örgütü değildir. Açılım adı altında bölücülüğü meşrulaştıran iktidar, yaşanan kumpasın sorumlusudur. Bugün, Türk Bayrağı gönderden indirilmekte, sınırlar, silikleşmektedir. Milli değerlerimiz yasaklanmakta, milli iradenin önüne barikatlar çekilmektedir. Atatürk heykelleri iplere bağlanıp, direklerden sallandırılmaktadır. Olağanüstü dönemler, Hasan Tahsinler, Kubilaylar gerektirir. Ay yıldızlı al bayrağımızı özgürleştirmek görevi önümüzde durmaktadır. Bayrak göndere çekilmekle özgürleşmez. Türkü ve Kürdü birleştirmeden, emeği ve emekçiyi özgürleştirmeden, vatanın ve milletin bağımsızlık mücadelesini vermeden bayrağımızı özgürleştiremeyiz. Terör tüccarlarını tarihe gömecek ve bölücülüğü, gericiliği bu topraklardan sileceğiz. Türkün, Kürdün, Alevi'sinin, Sünni'sinin, sağcısının solcusunun artık bir yumruk gibi meydana çıkması gerekir. Türkiye'yi Yezid'e yar etmeyiz" dedi.

Grup açıklamanın ardından yürüyüşü tamamlayarak, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAF

Kaynak: dha