İstanbul Esenyurt'ta 7 arkadaş günlük olarak kiraladıkları dairede iddiaya göre uyuşturu partisi yaptı. Gençlerden 17 yaşındaki R.Y. hayatını kaybetti. O gece partide olan ve uyuşturucuyu temin ettikleri iddia edilen 2 kişi tutuklandı. Polis gençlerin o gece bonzai içtiklerini tahmin ediyor. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre ailesinin hakkında kayıp başvurusunda bulunduğu 17 yaşındaki R.Y. 19 Mart’ta beraberinde 6 kişiyle birlikte bir siteden günlük daire kiraladı. Sitenin 372 numaralı dairesinde gece uyuşturucu alan gençlerden R.Y. sabaha karşı fenalaştı. Gençlerden biri 112’yi arayarak yardım istedi. Ambulanstaki doktor solunumu duran R.Y.’yi hayata döndürmeye çalıştı ancak başaramadı.
Sağlık ekibi durumu telsizle polise bildirdi. Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri siteye geldiklerinde bir kişinin merdivenlerden koşarak indiğini gördü. Polisler kovalamaca sonucu Murat K.’yi gözaltına aldı. R.Y.’in cesedi polisin yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Polisler sitenin güvenlik kameralarından daireye girenleri tek tek tespit etti. Daireyi kiraya veren O.Y. ile o gece evde olduğu tespit edilen D.A. gözaltına alındı. O.Y. daireyi Murat Körpeci’ye kiraladığını ancak içeride yaşananları bilmediğini iddia etti. Murat Körpeci ifadesinde daireyi R.Y. ile birlikte kiraladıklarını daha sonra Murat D.’nin de yanlarına geldiğini söyledi. O.Y. ve D.A. serbest bırakıldı. Uyuşturucudan poliste kaydı bulunan Murat K. ile Murat D. ölüme sebebiyet vermek, fuhuşa teşvik, aracılık, uyuşturucu satmak suçlarından tutuklandı. O gece evde bulundukları belirlenen Sadık İ. ve Hamdullah E..’nin ise emniyetteki sorguları sürüyor.  
Editör: TE Bilişim