Emin ADIGÜZEL/ BOYABAT(Sinop),() - SİNOP'un Boyabat ilçe merkezine Osmanlı'nın ilk pilotlarından 'Tayyareci Nuri Bey' anısına F-4 savaş uçağı konuldu. 
Sinop'un Boyabat İlçesi'nde Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Osmanlı'nın ilk pilotlarından Boyabatlı Tayyareci Nuri Bey anısına Genelkurmay Başkanlığı'ndan F-4 savaş uçağı alıp, şehir merkezine yerleştirdi. 1890 yılında Boyabat'ta doğan ve Türkiye'de ilk kez 1600 metreye yükselmiş ve 240 kilometre hava yolculuğunu kesintisiz gerçekleştirmiş hava subayı olan 'Tayyareci Nuri Bey' anısına alınan F-4 savaş uçağının ilçeye değer katacağını belirten Başkan Çakıcı, "Emekliye ayrılmış uçağı Genelkurmay'dan talep ettik. Bu uçağı İlçe Emniyet Müdürlüğü karşına konuşlandırdık" dedi. 
Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Her yıl değişen ve örnek bir ilçe olacak Boyabat vaad ettik ve bu vaadlerimizi ve projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda hemşehrimiz olmasından dolayı gurur duyduğumuz ilk pilotumuz Tayyareci Nuri Bey'i de rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
İlçelerinde bir savaş uçağı gören vatandaşlar uçağın olduğu alana gidip hatıra fotoğrafı çektirdi. 

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha