Ege Üniversitesinde yaşanan olaylar sonucu hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kayseri Hunat Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılan ülkücü grup daha sonra HDP il binasına yürümek istedi.

İlk olarak polis engellemesiyle karşılaşan grup ara sokaklarda toplanarak HDP il binasına saldırdı. İl binasını kuşatıp camlarını kıran grup binaya saldırmak isterken attıkları taşlar ve maddelerden civarda bulunan esnaf ve binalara da zarar verdi. Ülkücü gruba polis müdahale etti. Polisin geç kalan müdahalesinin ardından kısmen dağılan kalabalıkla polis arasında çatışmalar sürüyor.

Saldırıyla ilgiligi telefonla görüştüğümüz HDP Kayseri İl Başkanı İshak Tacar “Yaşanan saldırı gerçekten çirkindir. Polisin geç müdahale etmesini manidar buluyorum. Şu anda saldırılar sürüyor kısmen de olsa grup dağılmış durumda. Esnafa ve sağa sola şuursuz saldırılıyor, polis seyirci kalıyor.”

Tacar saldırı sırasında Cumhuriyet Meydanı'ında yapılan iç güvenliği yasası protestosunda olduğunu açıklamanın ardından ise binalarına dönmemelerini bir şans olarak nitelendirirken “Kitlelerin karşı karşıya gelmemesi büyük bir şans, aksi halde daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik.Olası bir katliamdan şans eseri dönüldü” şeklinde değerlendirdi 
Editör: TE Bilişim