Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Türkiye'nin kanayan yarası kadın cinayetleri arasında kadınlar gününü kutlamak tabi ki ironik olur. Değerli varlıkları, acıları ile ölümleri ile andığımız şu günde kadınlar gününü kutlamak ne kadar doğru olur bilemiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bizim ülkemizde bir matem havasında geçirmemiz inanın daha manidar kaçacaktır. Bugün 8 Mart... Bugün Kadınlar Günü.. Bir canice katledilen Özgecan'ımızı kadınlar gününde unutmak abes kaçacaktır. Antalya'ı vicdan, onur ve şeref sahibi vatandaşlarımız bugüne özel olarak Özgecan Aslan'ı unutmadı. Antalya'da Özgecan Aslan'ın adı bir parka verildi. Şanlıurfa ve Ankara'da yakılarak katledilen Özgecan Aslan anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Sivil Topum Kuruluşları'da kadına yönelik şiddeti lanetleyerek bu günü kutladı. 

8 Mart Dünya kadınlar Günü sebebi ile düzenlenen etkinlikler, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a ithaf edildi. Amasya'da yapılan bir parka Özgecan Aslan'ın adı verilirken, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ve Ankara'da Özgecan Aslan anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Sivil toplum kuruluşları kadına yönelik şiddeti lanetleyen etkinlikler düzenledi.

SAMSUN-Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı yanında sokak tiyatro gösterisi düzenlendi.

ANKARA-Özgecan Aslan adına hatıra ormanı oluşturuldu.

OSMANİYE- Osmaniye Barosu, 'Kadın ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi.

ŞANLIURFA- Özgecan Aslan anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Ceylanpınar Sosyal Hizmet Merkezi'ndeki programda, kadına yönelik şiddet konulu skeç yapıldı.

AMASYA-Gümüşhacıköy Belediyesi'nce yapılan parka Özgecan Aslan'ın adı verildi.

#8martdunyakadinlargunu

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Twitter'dan da kutladık. Bu manidar gün sosyal medyada da büyük bir farkındalık haline dönüştü. İşte Twitter'da açılan Tag'ler ve atılan Tweetler:

8 Mart Twitter'da da büyük bir farkındalık hareketine dönüştü. #YesAllWomen, #YouOkSis, #WhyIStayed, #changetheratio, #NotBuyingIt ve benzeri konular da Twitter kullanıcıları tarafından başlatılan hashtag aktivizminin gücünü gösterdi. Kadın sorunlarına yönelik farkındalık oluşturan hesaplardan biri de Emma Watson oldu. Watson'un (@EmWatson) Birleşmiş Milletler'de yaptığı, #HeForShe kampanyasını başlatan konuşmasından sonra "feminizm" konusunda gönderilen Tweet sayısında patlama yaşandı.

Editör: TE Bilişim