Burdur'un Bucak ilçesinde yaşlı çift; sobadan sızan karbonmonoksit gazı yüzünden zehirlenip, hayata veda etti. Yoğun kış günlerini arkada bırakan ülkem insanları, geceleri soba da kömür bırkmaktan bıkmamaktayken;Burdur' da  meydana gelen bu soba zehirlenmesi; yaşlı çiftin sonu oldu.

Yaşlı çifte telefon ile ulaşamayan haber alamayan çocuklarıi eve gelipte felaket gerçekle karşılaşınca şoka girdiler. Olay, dün gece saatlerinde meydana geldi.Burdur Bucak ilçesinin Pazar Mahallesi'nde oturan Orhan Ay (83) ve Hatice Ay'ı (52) telefonla arayan damatları Ali Acetler,anne ve babasından haber alamayınca telefona cevap vermemeleri sonucu durumdan şüphelenerek eve geldi. 

Orhan ve Hatice Ay çiftinden haber alamayan damatları Ali Acetler, saat 16.00 sularında polis eşliği ile geldiği evde ölü bulduğu yaşlı çift için yapılacak birşey kalmadığını da belirttiler. Yaşlı çiftin cansız bedenleri, Burdur Bucak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılacak otopsi işleminden sonra da ailesine teslim edilecek.  Bucak ilçesinde cenazeler kaldırıldıktan sonra odada araştırma yapan polis ve Bucak itfaiye ekipleri, yaşlı çiftin oturduğu odada sönmüş halde bulunan soba borusunun soba ile dirsek arasının tamamıyla zift ve kömür atığı ile dolduğunu tespit ettiler.


Editör: TE Bilişim