Bursa'nın Yenişehir ilçesinde zehirlendiği öne sürülen 84 sokak köpeği, telef oldu.
Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine Çamönü Mahallesi'nin 1 kilometre uzağındaki araziye giden mahalle muhtarı İbrahim Tuna ile vatandaşlar, çok sayıda ölü sokak köpeğiyle karşılaştı.

Durumun bildirildiği ekipler, olay yerinde yaptığı incelemede 84 köpeğin öldüğünü, 13 köpeğin ise baygın olduğunu tespit etti.
Zehirlendikleri öne sürülen köpekler, Yenişehir Belediyesi ekiplerince ilçe çöplüğüne gömüldü.
Baygın bulunan köpekler veterinere götürülerek tedavi altına alınırken, hayvanlardan alınan kan örneklerinin inceleme işlemleri sürüyor.
Muhtar Tuna, yaptığı açıklamada, vahşeti görür görmez hemen belediye ve jandarmaya haber verdiklerini belirterek, ''Belediye ve jandarma yetkilileri olay yerine geldiler ve tutanaklar tutuldu. Köpekleri zehirleyenleri kimse görmemiş ama zehirlenen köpeklerin yanlarında şırıngalar bulduk'' dedi.


- Yenişehir Belediyesinin açıklaması

Belediyeden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, muhtar Tuna'nın ihbarı üzerine bölgeye giden belediye ekiplerinin, Çamönü Mahallesi yol ayrımından yaklaşık 200 metre mesafedeki boş tarlada 84 ölü, 13 canlı köpek bulduğu belirtilerek, köpeklerin üzerinde iğnelerin olduğunun tespit edildiği bildirildi.
Aynı saatlerde İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle de irtibat kurulduğu, olay tespit ve inceleme çalışmalarına başlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bahse konu menfur olay karşısında, belediyemiz tüm imkanlarını seferber edip, canlı halde bulunan hayvanlardan 13'ünün beslenme ihtiyaçları anında tarafımızca karşılanmıştır. Yenişehir Belediyesi olarak ilçemiz sınırları içerisinde böylesine menfur bir hadise gerçekleştiği için üzüntü içerisinde olduğumuzu ve ilçe jandarma ekipleri ile birlikte bu olayın takipçisi olacağımızı belirtir, bahse konu üzücü olayın ihbar anından itibaren belediyemize destek veren İlçe Jandarma Komutanlığımız ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze teşekkür ederiz. Bu menfur hadiseyi gerçekleştiren ve ilçemiz sınırları içerisine terk eden insanları kınıyor ve bu hadiseyi gerçekleştiren kişilerin takibi ve tespiti konusunda gereğini yapacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.'' 
Editör: TE Bilişim