Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde, lise de okuyan kıza,defalarca kez tecavüz ettikten sonra,iğrenç tecavüz görüntülerini kameraya kaydedip, şantajla zorla fuhuş yaptırıp, başkasına satan 11 zanlıdan, 6 kişi serbest bırakıldı. Bursa'daki tecavüz olayı haziran ayında gerçekleşmiş, olay ile ilgili 11 zanlı ceza evine girmişti. 

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nde Haziran ayında, lise öğrencisi B.C.’ye tecavüz eden, çektikleri video görüntülerini şantaj olarak kullanıp genç kızı fuhuşa zorladıkları iddia edilen Şafak D., Kadir T., Rahman D. ve Hasan Z.’yi polis ekipleri gözaltına almıştı. Sorgulamayı araştıran polis, 11 kişiyi daha yakaladı. Adliyeye sevk edilen 14 zanlının cezası kesinleşmişti.Şüphelilerden 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Şafak D., Kadir T., Rahman D. ve Hasan Z. ile para karşılığı B.C. ile birlikte oldukları öne sürülen E.Ü., S.B., T.O., İ.E., L.E., Y.H. ve B.K., tutuklanarak cezaevine girdi.

Zanlı B.K.,yaptığı savunmasında; "Ben mağdure ile zorla ilişkiye girmedim. münasebet anında görüntü çektiğim iddiaları ise doğrudur. Çünkü bunu mağdure kendisi istedi. Görüntü çekip çekmeyeceğimi ona sordum. Mağdure, 'Sonra silecekseniz çekin' dedi. Mağdure seks bağımlısıdır. İddiaları asılsızdır".

Bursa Mustafakemalpaşa Adliyesi'nde psikolog huzurunda talimatla ifade veren liseli kız B.C. ise, "B.K. ile ağaçlık alanda ilişkiye girdim. Daha sonra ilişkimiz devam etti. Diğer sanıklardan E.Ü. ile ilişkiye girdiğimde B.K., telefonla görüntü çekti. Ellerinden kaçmak istedim. Boğazımı ve ellerimi tuttular, zorla ilişkiye girdiler. K.T. ve Ş.D de beni diğer erkeklerle ilişkiye girmem için zorluyorlardı. Görüntülerim olduğu için beni tehdit ediyorlardı. Korkumdan yaşadıklarımı kimseye anlatamadım" dedi.

Bursa Mustafakemalpaşa'da yaşanan olaydan sonra annesi ve babası ayrı yaşayan liseli kız kız Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınırken, 11’i tutuklu 14 sanık hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’yaşı küçük kız çocuğuna tecavüz’ suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava açıldı.Zanlılar ise suçlarının asılsız olduğunu savunsalar da 11 kişinin hapis istemi sağlandı. Mahkeme , tutuklu sanıklardan S.B., T.O., İ.E., Y.H., L.E. ve R.D.’nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Ancak Bursa polisinin ellerinde bulunan kamera kayıtları, tecavüz olayının aydınlatılmasına yeterliydi. Genç kız ise zanlılardan korktuğu için göz yummduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilişim