Her şeyin çakmasına alıştık artık ülkemizde. Giyimden tutun da yiyeceklere kadar çakması üretilirken bu sefer karşılaştığımız tablo hepimizi şoke etti. Bu kez çakması olan bir şahıs ortaya çıktı. Bu şahsı çakma olarak nitelendirmemizde ki en büyük etken ise çakma bir polis türemesi oldu. İstanbul ilinden kalkıp Sivas'a gelen Murat D., Kümbet Mahallesi’nde oturan R.K. isimli bir bayanla  telefon aracılığı ile irtibata geçerek, eşinin bir kuyumcu soygununa karıştığını bu sebepten ötürü evlerinde arama yapmaları gerektiğini dile getirdi. İşte tüm yaşananlar ise bu telefon konuşması akabinde vuku buldu. Yaklaşık 50 bin lira değerindeki para ve ziynet eşyalarını bir çantaya koyarak dışarı çıkaran R.K. daha sonra çakma polisin isteği üzerine çantayı evlerinin yakınındaki bir çöp konteynerinin yanına bıraktı. Murat D., R.K.’ya eve dönmesini söyleyerek çantayla birlikte hızla uzaklaştı.

Olaydan yaklaşık 10 dakika sonra eşi A.K.’nin eve gelmesi üzerine dolandırıldığını öğrenen R. K. büyük şok yaşadı. Aile daha sonra durumu polise iletti. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında kendisini polis olarak tanıtan kişinin Malatya’nın Darende İlçesi’ne, ardından Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ne gittiği tespit edildi.
Polis ekiplerince bu ilçelerde takip edilen Murat D. daha sonra tekrar Sivas’a döndüğünde Atarük Caddesi üzerindeki bir otel odasında dolandırdığı parayla birlikte gözaltına alındı. Şüpheli Murat D. polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Yeni bir dolandırıcılık için Sivas’a döndüğü öğrenilen sahte polis, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Editör: TE Bilişim