Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde çeşitli faaliyet ve etkinlikleri ile dolu dolu geçen ’Cami ve Gençlik Haftası’ programına, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezleri de destek verdi.
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen ’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki ana teması gençler oldu. 2011 yılında ’Cami ve Çocuk Buluşması’, 2012 yılında ’Cami ve Engelliler’ ve 2013 yılında ise ’Cami ve Kadın’ temasıyla gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yıl ise ’Cami ve Gençlik’ teması işlendi. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde çeşitli faaliyet ve etkinlikleri ile dolu dolu geçen ’Cami ve Gençlik Haftası’ programına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinden de anlamlı katkılar geldi.
Haftanın açılış programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Açılış programında konuşan Bakan Kılıç, 13-19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen programa Bakanlık olarak her türlü desteği sağladıklarını, programda Bakanlık bünyesinde 81 ilde görev yapan gençlik liderlerinin de yer aldığını belirtti.
81 ilden gelen 81 gençlik lideri, programın ilk günü ’Nasıl Bir Cami, Nasıl Bir Din Görevlisi’ konulu çalıştayda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Gençlerin camilere çekilmesi ve din görevlileri ile alakalı çalıştaya katkı sağlayan gençlik liderleri, programın ikinci gününde ise Ankara’nın manevi ve tarihi açıdan önem taşıyan mekanlarını ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında gençlik liderleri, Ankara Kalesi, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Mehmet Akif Ersoy’un milli marşımızı kaleme aldığı Tacettin Dergahı ve Hamamönü Meydanı’nı gezme fırsatı buldu.
LOKUM DAĞITIP, CAMİLERİ TEMİZLEDİLER
13 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen açılış programı ile start alan ’Cami ve Gençlik Haftası’ etkinlikleri, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen bir dizi etkinlik ve programlarla devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 182 gençlik merkezi de programa çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle destek verdi. Bu kapsamda yüz binlerce üyesi bulunan gençlik merkezlerinde görevli gönüllü gençler, camilerde lokum dağıtarak hem ağızları tatlandırdı hem de dualara ortak oldu. Gençler, camilerin temizlik ve bakım işlerinde de gönüllü olarak çalıştı.
Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen fuar alanında Ankara’da faaliyet gösteren Çankaya Gençlik Merkezi stant açtı. Gençlik merkezi üyeleri, standı ziyaret eden katılımcılara Bakanlığın projelerini, gençlik merkezlerinde yapılan etkinlikleri, açılan kursları, planlanan eğitimleri, gençlik faaliyetlerini anlattı.
Kaynak: iha