Şahika Ercüman isimli Dünya serbest dalış rekortmeni bayan, Çanakkale Şehitlerinin 100. yılı için anı dalışı gerçekleştirdi. Şahika Ercüman isimli Dünya serbest dalış rekortmeni şahıs İngilizlere ait HMS Majestic gemisine dalış yaparak tüm şehitlerimiz için çelenk bıraktı. Milli sporcu, majestik zırhlısının bulunduğu batık alanına dalış yaparak çelenk bıraktı ve 24 metre derinliğinde bir dalış gerçekleştirerek gemide bir Tük bayrağı açtı. Milli sporcu bu davranışı ile büyük ilgi odağı oldu ve çok fazla tabrik aldı.

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla muharebelerde batan İngilizlere ait HMS Majestic gemisine "anı dalışı" yaptı.
Çanakkale şehitleri anısına bir bankanın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında boğazın 24 metre derinliğindeki gemiye dalış yapan Ercümen, çelenk bırakıp Türk bayrağı açtı.
Ercümen, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, yıllardır profesyonel dalışla uğraştığını hatırlattı.
Pek çok rekora imza attığını dile getiren Ercümen, "Bugünün benim için anlam ve önemi çok büyük. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı vesilesiyle tüm şehitlerimiz için saygı dalışı gerçekleştirdik. Böylesine anlamlı bir projede yer almaktan mutluluk ve gurur duyuyorum" diye konuştu.
- HMS Majestic
Kraliyet Donanmasına bağlı Majestic sınıfı zırhlı olan HMS Majestic, 31 Ocak 1895'te denize indirildi.
Uzunluğu 128, genişliği 23, yüksekliği 8,2 metre olan gemi , 1904'e kadar Kanal Filosunda kullanıldı, bu tarihten sonra Atlantik Filosuna alındı.
Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Cephesi için kurulan birleşik donanmaya dahil edilen gemi, 27 Mayıs 1915'te, Otto Hersing komutasındaki Alman denizaltısı U-21 tarafından torpillenerek batırıldı.
Editör: TE Bilişim