Özgür ALTUNCU/İSTANBUL, () GEZİ Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 tutuksuz sanık hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması başladı.
İlk duruşmayı CHP kalabalık bir heyetle takip etti.
Duruşma salonunun dar ve yetersiz olduğu için değiştirileceği bilgisini veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, " İçeride bir yargılama yapılamıyor. Darbe döneminde bu tip iddianameler gördük. Böyle iddianameler toplumun gönlünde yok hükmündedir. Bu iddianameyi yazan savcı kendi tarihine bir onursuzluk belgesi yazmıştır" dedi.

SAVCILAR GİDER ÇARŞI KALIR
Dünyanın hiçbir yerinde bir taraftar grubunun darbecilikle yargılanamayacağını söyleyen Tanrıkulu ,"Yurttaşlar silahsız, şiddete başvurmadan protesto haklarını kullanırlar. Sadece ve sadece Türkiye'de AKP'nin otoriter yönetimi altında kullanamazlar. Ne olursa olsun bu iddianame yok hükmünde sayacağız. Sizler gibi çok savcı gördük, çok hakim gördük, hepiniz gittiniz ama Çarşı gibi yürekli insanlar kaldı. Onlar toplumu dönüştürmeye devam edecek. Biz de yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP HEYETİNDE KİMLER VAR ?
Duruşmayı yerinde izleyen CHP heyeti Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Milletvekilleri İlhan Cihaner, Melda Onur, Nurettin Demir, Mahmut Tanal, Umut Oran ve Hüseyin Aygün'den oluşuyor.
(FOTOĞRAF)

Kaynak: dha