Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ), saat 09.00 - 17.00 arasında 'rektör adayı belirleme seçimi' gerçekleştirildi. Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, 204 oy alarak seçimde birinci oldu.
CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 10 adayın yarıştığı seçimler saat 17.00'de son buldu. Seçim Kurul Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Balcıoğlu önce zarfları saydı, ardından tasnife geçildi. Yapılan seçim sonucunda mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli 204 oy alarak birinci oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi 108 oyla ikinci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var 73 oyla üçüncü oldu. Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu 57 oyla dördüncü, Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nı kuran Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci 55 oyla beşinci, Bir önceki Rektör İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Öncü 53 oyla altıncı oldu. İlk altıya giren isimler YÖK'e bildirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu isimler arasından yeni Rektörü atayacak.
DÖRT İSİM ELENDİ
CBÜ'de 10 adaydan 49 oy alan Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, 19 oy alan Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu, 18 oy alan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik ile 16 oy olan Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu elenmiş oldu. Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversitede demokratik bir seçim olduğunu belirterek, "10 aday çıktı. Hepsi de oy aldı. Üniversitemiz ve Manisa için hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha