Işıl ARSLAN/BURSA,()-BURSA'da Dünya Madenciler Günü nedeniyle yüzüne kömür sürerek, bir sobanın önünde açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, maden kazalarında yitirilen yaşamların fıtrata bağlanmasının, insani sorumluluğu unutmak olduğunu söyledi.
CHP İl Örgütü tarafından merkez Osmangazi İlçesi, Şehreküstü Meydanı'nda 'Dünya Madenciler Günü' nedeniyle düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, yüzüne kömür sürerek, yanan soba önünde konuştu. Dünyada maden işçileri ve kazaları ile ilgili bilimsel çalışmaların 19'uncu yüzyıldan bu yana yapıldığını söyleyen Kaleli, "Ancak biz hala maden kazalarında yaşamını yitirenleri fıtrata bağlıyoruz. Bu da insani sorumluluğu unuttuğumuz anlamına geliyor. Emekçiler ekmekle-ölüm arasında kalıyor" dedi.
Türkiye'de 7 dakikada bir iş kazası olduğuna dikkat çeken Kaleli, ülkenin iş kazaları konusunda Avrupa'da birinci sırada olduğunu vurguladı. İnsanların hak ve özgürlüklerinin unutulduğunu ifade eden Kaleli, "İslami referanslarla modern yaşamı tercih ediyoruz ama insani değerleri, kültürü, aklı, bilimi işin içine katmıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: dha