BURSA,() - CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan, Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Rüveyde Kılıçlar’a '0' puan verilerek görevinden alınmasını ve not verme yetkisi bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın kendisine '99.30' puan vererek boşalan koltuğa getirilmesini TBMM gündemine taşıdı.
Turhan Tayan, 39 yıllık bir eğitimci olan Rüveyde Kılıçlar’ın Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaparken, Milli Eğitim’de 4yıllık görev süresini dolduran müdürlerin tasfiyesi programı dahilinde haksızlığa uğratıldığını savundu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede 39 teşekkür belgesi, 9 takdir belgesi, 2 aylıklı ödülü, biri üstün olmak üzere 4 başarı belgesi, 3 bakanlık teşekkürü bulunan Gemlik Halk Eğitim Müdürü Rüveyde Kılıçlar'ın, son yapılan puanlamayla mülakata tabi tutulduğunu ve '0' puan verildiğini belirten Tayan, şunları söyledi:
"Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin değerlendirme yaptığı mülakat sonunda boşalan koltuğa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran getirilmiştir. Geçmişi başarılarla dolu 39 yıllık öğretmene '0' puan, kendisine ise '99.30' puan veren İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bu durumu ilçede tartışma konusu olmuştur."
Tayan, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:
"Milli Eğitimde yandaş kadrolaşmasının tipik örneği bu haksızlığı nasıl karşılıyorsunuz? Haksızlığı yapanlar hakkında ne gibi bir işlem yapacaksınız? Bunca başarılı bir müdürün '0' puan almasının mantığı izahı var mıdır? Değerlendirmeyi yapanın Kılıçlar’ın yerine kendisini oturtması keyfilik değil midir?
Tayan, mağdur olan Kılıçlar’ın bu haksızlık ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na, Valiliğe ve Başbakanlığa suç duyurusunda bulunduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Kaynak: dha