CHP İzmir İl Yönetimi 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları için savcılığın verdiği 'takipsizlik' kararını, İzmir Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.
CHP Genel Merkezi'nin kararıyla 81 il örgütü, 17- 25 Aralık operasyonları için verilen 'takipsizlik' kararını protesto etmek amacıyla adliye önlerine siyah çelenk bıraktı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Erdal Aksünger, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte yaklaşık 500 kişi, İzmir Adliyesi C kapısı önüne üzerinde 'Adaletin kara günü' yazıyı siyah çelenk bıraktı. Partililer ellerinde üzerinde 'Yeri Türkiye'de çalmak bedava', 'Sıfırladım babacığım', 'Adaleti de misliyle sıfırladık, hamdolsun', '17- 25 Aralık Hırsızlar Haftası' yazılı pankartlar açtı.
'YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ CUMHURBAŞKANI'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yaptığı basın açıklamasında, verilen takipsizlik kararını kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yolsuzluk operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Bunun bir ayağı da sonraki aylarda İzmir'de yapıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın bacanağı, bakanlık bürokratları, bakanlığa iş yapan müteahhitlerle ilgili büyük bir soruşturma vardı. Ciddi deliller vardı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın hazırladığı fezlekenin İzmir Valisi'nin hükümetin baskılarıyla ortadan kaldırdığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bunun da sürekli takipçisi olacağız. Bu konuda operasyon yapan dinleme yapan savcılara, emniyet görevlilerine de yalnız olmadıklarını sonuna kadar gitmeleri gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum.17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonu cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğudur. Türkiye'nin yurtdışında da itibarını düşürdü. Demokrasi tarihimiz açısından da kara lekedir. Türkiye bu kara leke ile yoluna devam edemez. Türkiye yolsuzluğa bulaşmış bir cumhurbaşkanı ile yoluna devam edemez, devam etmemeli. Bu hem bizim ülkemizin, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine hem değerlerimize hem ülkemizin durumuna aykırıdır. CHP topluma öncülük edecektir. Bugüne kadar yaptığı gibi temiz toplum taleplerine öncülük edecektir. Bunun ortaya çıkması suçluların yüce divan'da yargılanması yine suçluların yargı önünde hesap vermesi için mücadele edecektir."
'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ayakkabı kutularından milyon dolarlar çıkan bir kamu bankasının genel müdürünün dosyasının da takipsizlikle sonuçlandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün İzmirliler'i bu yolsuzluğa karşı duyarlı olmaya bizim yanımızda olmaya çağırıyoruz. Yolsuzluk olan ülkeye yabancı sermaye gitmez, o ülkeye güven olmaz. Bir kamu bankasının genel müdürünün evinde 4.5 milyon dolar çıkıyor. Başbakan ve Bakanlar Kurulu bununa ilgili tek kelime söylemiyor ve savcılık, ayakkabı kutularından dolarlar çıkan genel müdürün dosyasını bile takipsizlikle sonuçlandırıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. CHP her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmalı. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız. Bunun öncülüğünü yapmak yolsuzluklara karşı mücadele etmek bizim görevimiz."
'HARAMİLERİN İKTİDARINI YIKACAĞIZ'
CHP İzmir İl Başkanı Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çocuklara süt, öğretmene şal dağıtığı için üreticilerden mandalin aldığı için yargılandığını, bürokratlarının cezaevine atıldığını belirterek, "Bu mücadele AKP'nin sonu olacaktır. Haziran ayında yapılacak genel seçimde hep beraber bu iktidarı devireceğiz. Haramilerin iktidarını yıkacağız. Yerine Atatürk'e, cumhuriyete yakışır bir düzen kuracağız. Bu düzende yolsuzluk olmayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha