DENİZLİ'nin Çal İlçesi'nde çiftçi 57 yaşındaki Mehmet Varol, kent dışına çıkmadığını belirttiği traktörüne İstanbul-Ankara Otoyolu adres gösterilerek kesilen ceza karşısında şoke oldu. Cezayı trajikomik bulduğunu belirten Varol, itiraz edeceğini ve dava açacağını belirtti.
Çal'ın büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüştürülen Dayılar Köyü'nde çiftçilik yapan evli ve iki çocuk babası Mehmet Varol'a, sahibi olduğu 20 NN 757 plakalı traktör ile geçen 10 Ekim'de İstanbul-Ankara Otoyolu'ndan izinsiz geçiş yaptığı gerekçesiyle 260 lirası idari, 26 lirası geçiş ücreti olmak üzere 286 lira ceza kesildi. Şoke olan Varol, Dayılar'dan hiç çıkmadığını belirterek yargıya başvuracağını söyledi.
Doğum gününün 8 Ekim'in olduğunu, ceza tebliğ edildiğinde ise doğum günü şakası yapıldığını sandığını ancak kısa sürede gerçeği anladığını belirten Mehmet Varol, "Denizli Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıp, cezanın iptal edilmesini talep edeceğim" dedi. Traktörüyle hiç Dayılar'dan ayrılmadığını en fazla evinden yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki arazilerine gittiğini belirten Varol, cezanın bir benzerinin de kayınpederinin yaşadığını söyledi. Mehmet Varol, "Kayınpederim Osman Varol 76 yaşında ve bir otomobili var. Ona da geçtiğimiz günlerde Mersin otoyolundan ücret ödemeden geçtiği gerekçesiyle ceza geldi. 20 NR 750 plakalı otomobili aylardır evinin önünde park halinde. Yaşlı olduğu için otomobili kullanamıyor. Gelen bu cezalara anlam veremiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF


 

Kaynak: dha