İdil İlçesi’nde 5 Ocak günü otobüs firması işleten 55 yaşındaki Abdurrahman Gözmen, kendisine ait otomobilde silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetle ilgili kapsamlı soruşturma yürüten polis, 29 Ocak günü 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek, cinayeti azmetirici ve yardım ile yataklık yaptıkları iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden öldürülen Gözmenin eski iş ortağı olan Şükrü Aşkın, ’Cinayeti azmettirmek’, Süleyman Bulut, Uğur Şimşek, Abdullah Zan, ’Yardım ve yataklık yaptıkları’ iddiasıyla tutuklandı.

Yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan şüpheliler, cinayeti Şükrü Aşkın’ın azmettirdiğini ve cinayeti de yaklaşık 2 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak gelen Hogir Haco’nun 5 bin lira karşılığında işlediğini söyledi. Şüpheliler, öldürülen Abdurrahman Gözmen’in Şükrü Aşkın’ın eski iş ortağı olduğunu belirterek, aralarında çıkan sorun nedeniyle anlaşamayarak ayrıldıklarını anlattı. Aşkın’ın Gözmen’i öldürtmek için kendilerinden birini bulmasını istediğini ifade eden şüpheliler, bunun üzerine Uğur Şimşek’in de Suriye’den gelen ve iş bulduğu zaman inşaatlarda çalışan Hogir Haco ile konuşarak, buluşturduğu Şükrü Aşkın ile 5 bin TL karşılığında Gözmen’i öldürmeyi kabul ettiğini iddia etti.

Şüpheliler ifadelerinde, cinayet tarihinde Hogır Haco’nun, Abdurrahman Gözmen’i cep telefonu ile arayarak, 3 yolcusu olduğunu ve İdil’deki Yeni Mahalle’de bulunan eski cezaevi Caddesi’ne gelmesini istediği, gelince araçtan çıkmadan onu öldürdüğünü söyledi. Şüpheliler, cinayet ardından azmetirici Şükrü Aşkın’ın Haco’ya 5 bin lira verdiğini ve daha sonra da para vereceğini söyleyerek, Suriye’ye gitmesini istediğini kaydetti. Sanıkların cinayette kullanılan pompalı tüfeğin kırılarak eski cezaevi avulusundaki kuyuya atıldığını söylemesi üzerine polis, kuyuya atılan tüfeği de buldu.

GÖZMEN’İN YAKINLARI SURİYE’YE GİDİP YARDIM İSTEDİ

Tutuklanan sanıkların cinayeti Suriyeli Hogir Haco’nun 5 bin TL karşılığında işlediğini söylemesi üzerine öldürülen Abdurrahman Gözmen’in yakınları da bu kişinin yakalanması için harekete geçti. Polisin yaptığı araştırmada Haco’nun Kaçak yollardan daha önce yaşadığı Suriye’ye kaçtığı tespit edildi. Gözmen’in yakınları İdil’de inşaat sektöründe çalışanlar tarafından tanınan zanlı Hoca’nun Suriye’nin Kamışlı kentinde olduğunu tespit etti. Aile üyeleri Suriye’ye giderek Hogir Haco’nun yaşadığı Kamışlı’da PYD’lilerle görüşüp, durumu anlatarak teslim edilmesini istedi. YPG’liler yakaladıkları zanlı Hogir Hoca’yu Türkiye sınırına getirerek, öldürülen Gözmen’in ailesi ile irtibata geçip, geçen Perşembe günü güvenlik güçlerine teslim etti.

"ORADAYDIM AMA TETİĞİ ÇEKMEDİM"

Suriye’de YPG’liler tarafından yakalandıktan sonra polise teslim edilen Haco’nun ifadesinde, cinayetin işlendiği yerde olduğunu ancak tetiği çekmediğini söyledi. Haco, polisteki soruşturmasının ardından geçen Cuma günü İdil’de sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Editör: TE Bilişim