Çözüm sürecine halk desteği sağlamak amacıyla yola çıkan Barış Treni' nin Kırıkkale durağında durması ile olaylar çıktı. Sivil desteği arttırma amacıyla yola çıkan Barış treni 10 ili gezerek son durak olarak Diyarbakır' a gidecekti fakat Kırıkkale' de vuku bulan olaylar sonucunda trenin harekatı biraz aksadı. Kırıkkale' de duran barış treninin içerisinde bulunan grup Kırıkkale meydanında stantlar kurdu ellerinde Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar taşıdı. Çevredekilerin tepkileri üzerine çevik kuvvet ve tepkili vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Şahısların ellerinde taşıdıkları dövizlerde ise "Çözüm sürecine sivil destek" yazıyordu.Kırıkkale'de "Barış Treni" etkinlikleri sırasında bir grupla polis ekipleri arasında arbede çıktı; etkinlikler, arbede nedeniyle iptal edildi.
Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen organizasyon çerçevesinde 21 Mart'a kadar 10 ili gezerek Diyarbakır 'a gidecek "Barış Treni", Kırıkkale Garı'nda mola verdi.
Ellerinde Türkçe ve Kürtçe "Çözüm sürecine sivil destek" yazan dövizler taşıyan grup, daha sonra yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Meydanda kurulan çadır ve stantlarda imza kampanyası başlatıldı.
Bu arada, kent meydanına gelen yaklaşık 100 kişilik grup, etkinliklerin yapılmasına tepki göstererek, çadırın ve stantların kaldırılmasını istedi. Uyarılara rağmen dağılmayan grupla polis ekipleri arasında arbede çıktı.
Arbede sırasında stantlar kırıldı. Gruptakiler, Çevik Kuvvet ekiplerince meydandan uzaklaştırıldı.
"Barış Treni", Kırıkkale programının iptal edilmesinin ardından, bir sonraki durak olan Kayseri'ye hareket etti.
Vali Ali Kolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bizim bütün amacımız, kardeşlik, birlik, huzur ve güven içerisinde barış ortamının sağlanması ve barış ortamının sürdürülmesidir. Ülkemiz ne zaman barış ve kardeşlik ortamını devam ettirdiği sürece ülkemizin ciddi manada kalkındığını, geliştiğini görüyoruz ama birbirimizle uğraştığımız zaman da maalesef geri kaldığımızı, gerilediğimizi, birtakım sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuzu, kutuplaşarak daha da sıkıntılı süreçlere girdiğimizi hep beraber görüyoruz. Barış Treni de barış sürecine biraz da katkımız olur mu diye ilimize de uğradı. Biz de gerekli güvenlik tedbirlerini aldık, bir sıkıntı yok. Tren, Kayseri'ye doğru yola çıktı" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim