Çözüm sürecinde kurulması planlanan 'İzleme Heyeti'nde yer alacak isimlerden beşi üzerinde uzlaşma sağlandı. Fakat son sözü önümüzdeki hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu söyleyecek.

HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre çözüm süreci kapsamında kurulacak olan 'İzleme Heyeti'nde yer alacak isimler üzerinde uzlaşma sağlandı. Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan, Ahmet Taşgetiren ve Hilal Kaplan'ın heyette yer alması bekleniyor.
Bu isimlerden heyette yer almayı kabul etmeyecek kişiler olması ihtimaline karşı yedek heyette de 3 isim var. Bu isimler heyette yer almayı kabul etmezse İzleme Heyeti Yedek Listesi'nde Beril Dedeoğlu, Ali Bayramoğlu ve Şah İsmail Bedirhanoğlu olacak.
El Cezire'nin haberine göre Öztürk Türkdoğan kendisine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Kadir İnanır'a da herhangi bir bilgi gitmediği öğrenildi.

MESAJ GÖRÜNTÜLÜ DEĞİL YAZILI OLACAK

PKK'nın hapisteki lideri bölücübaşı Abdullah Öcalan'la bugün İmralı'da görüşen 5 kişilik heyet ise, Öcalan'ın Nevruz'da okunacak mesajını teslim aldı.

4 saat süren görüşmenin ardından Öcalan'ın heyete ilettiği mesaj cumartesi günü Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak.

İki sayfa olduğu öğrenilen mesaj görüntülü değil yazılı olacak, mesajı HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder okuyacak.

Öcalan'ı ziyaret eden heyette Halkların Demokrasi Partisi Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık bulunuyordu.

ÖCALAN'DAN DAHA GÜÇLÜ MESAJ BEKLENTİSİ

Hükümet kaynakları Öcalan'ın mesajında daha önce yaptığı "PKK'nın silah bırakma kararı almak üzere kongre toplaması" çağrısına ilişkin bir takvim vermesini bekliyor. Bunun bir "onama" anlamına geleceğini belirten HDP yetkilileri ise Dolmabahçe açıklamasının ardından yapılan görüşmelerde henüz beklenen adımları atılmadığını, bu sebeple "Öcalan'ın kongre için net bir tarih vererek Dolmabahçe'deki niyet beyanını onamak anlamına gelen net bir tarih vermeyeceğini" belirtiyor. Alınan bilgilere göre Öcalan, silah bırakma ile ilgili niyet beyanını güçlendirecek bir açıklama yapacak.

BİZ AÇIKLAMA YAPMADAN HİÇBİR ŞEYE İTİBAR ETMEYİN

Bu arada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti genel merkezi önünde, gazetecilerin izleme heyetiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

Çözüm sürecine ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarına karşılık Akdoğan, "Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin" dedi.
Editör: TE Bilişim