Diyarbakır’ın Çüngüş ilçe girişindeki "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılı tabela belediye meclisinde alınan ortak kararla kaldırıldı.
Çüngüş İlçe Belediyesi’nde AK Partili üyeler tarafından ilçe girişindeki "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılı tabelanın kaldırılması için meclis gündemine önerge verdi. Belediye meclisindeki 6 AK Parti, 3 CHP ve 2 HDP’li üye tabelanın kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi. 3 Eylül’de alınan karar olumlu karşılanırken CHP karar sonrası çark etti.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, ilçe girişindeki ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılı tabelanın belediye meclisinde AK Parti, CHP ve HDP’li meclis üyelerinin ortak kararıyla kaldırılması yönünde 3 Eylül tarihinde karar aldıklarını belirterek, alınan kararın yerine getirilmesi için ilçe girişindeki tabelayı kaldırdıklarını söyledi. Başkan Arslanca, alınan kararda CHP’li meclis üyelerinin imzaları olduğunu anımsatarak, ulusalcıların tepki göstermesiyle CHP’li meclis üyelerinden Yaşar Arslanca, Nazım Arıyurdu ve Ahmet Yıldırım’ın çark ettiklerini söyledi.
Başkan Arslanca, "CHP’li meclis üyelerinin çelişkili ifadelerinden anlaşıldığı gibi ulusalcıların tepkisi CHP’lileri çark ettirdi. Bu ülkeyi sevme ve milliyetçilik konusunda ulusalcıları istedikleri televizyon kanalında açık oturuma davet ediyorum. Hiç kimse AK Parti kadar bu ülkeyi ve bu ülke insanını sevemez" dedi.
Kaynak: iha