Siyasal İletişim Uzmanı Hilmi Daşdemir, son günlerde kurulan siyasi partilerin çokluğuna ve Haşim Kılıç’ın emekliliği yaklaştığı günlerdeki hükümete muhalif duruşuna dikkat çekti.
Optimar Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın emekliliği yaklaştığı son zamanlardaki, hükümete karşı muhalif duruş sergilediğini belirterek, Kılıç’ın siyasete göz kırptığını iddia etti. Gülen cemaatine yakın isimlerin Haşim Kılıç’ a teklifler götürdüğünün kulislerde konuşulduğunu belirten Siyasal İletişim Uzmanı Hilmi Daşdemir, “Haşim Bey emekli olduktan sonra parti mi kuracak? Başka bir partiye mi geçecek? Ticaret mi yapacak? Emekliliğin tadını çıkarıp torun mu sevecek? Tüm bunlar yakın bir zamanda netleşecek, bekleyip göreceğiz.” dedi.
Açıklamasında Türkiye’de son günlerde kurulan yeni partilerin bolluğuna dikkat çeken Daşdemir, seçim barajının tamamen kalkması ya da yüzde 1’e düşmesi dışında bu partilerin başarı gösteremeyeceklerini iddia etti. Daha önce de AK Parti aleyhine bu tür organize çalışmalar yapıldığına da dikkat çeken Hilmi Daşdemir, bu çalışmaların AK Parti oylarını yüzde 45’in altına düşürmediğini, aksine bu çabaların Ak Parti oylarını daha da kemikleştirdiğini iddia etti.
Kaynak: iha