Mehmet ÇİL/ DATÇA(Muğla), () - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde çiftlik evinde, tel örgülü ile çevrili açık alanda bulunan yüze yakın tavuktan 30'u başıboş köpekler tarafından telef edildi.
Pazartesi saat 05.00 sıralarında, Abdullah Poyraz'a (62) ait Reşadiye Tepesi Mevkisi'ndeki çiftlik evinde, başı boş köpekler dehşet saçtı. Dışarıdan gelen gürültüler üzerine uyanan yan evdeki Nihat Timur (62) bahceye koştuğunda, bekçiliğini de yaptığı komşusunun çiftlik evindeki tavuklara 4 köpeğin saldırdığını gördü. Kovalamak istediği köpeklerin kendisine de saldırdığını belirten Timur, "Üçü siyah, biri de sarı renkliydi. Her tarafları kan içindeydi. Köpekler bahçedeki tüm tavukları boğup öldürüyorlardı. Bana da saldırdıkları için geri çekilmek zorunda kaldım. Daha sonra geldikleri gibi tel örgüleri aşıp kaçtılar" diye konuştu.
'HAVA KARARINCA DIŞARI ÇIKMAYA KORKUYORUZ'
Bahçede 30 tavuğun ölüsünü bulduğunu belirten Timur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiftlikte aylardır tavuk besliyoruz. Ne yaptıysak köpeklerle baş edemedik. Daha önce de 48 tavuğumuz parçalandı. Belediyeye ait eski mezbaha çevresinde bulunan başıboş köpekler çevreye korku salıyor. Köpekler çok tehlikeli. Sadece hayvanlar için değil, insanlar için de büyük tehdit oluşturuyorlar. Belli bir saatten sonra hava kararınca dışarı çıkmaya korkuyoruz. Belediyenin başıboş köpeklere karşı önlem almasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha